To je to što me zanima!

Sijamske blizanke pripremaju se za operaciju razdvajanja

Sijamske blizanke iz Teksasa, Knatalye Hope Mata i Adeline Faith Mata, spojene su u abdomenu te dijele jetru, dijafragmu, zdjelicu, crijeva i membranu srca
Vidi originalni članak

Sijamske blizanke Knatalye Hope Mata i Adeline Faith Mata uskoro će krenuti na prve pripreme za operaciju razdvajanja koja je zakazana za prosinac.  

Sestre stare šest mjeseci spojene su u abdomenu te dijele jetru, dijafragmu, zdjelicu, crijeva i membranu srca.

- Kad pomislim na prosinac, pozli mi u trbuhu. Želim znati koliko će ih boljeti poslije operacije. Kako će im biti? - kazala je mama djevojčica Elysse i dodala da se njene kćeri normalno razvijaju.

- Dohvaćaju igračke, pružaju ruke prema nama kad im se približimo - kazala je. 

Djevojčice je rodila u travnju carskim rezom krajem osmog mjeseca trudnoće. Operirat će ih u dječjoj bolnici u Houstonu. 

- Crijeva su jako isprepletena, ali ih ima dovoljno za obje - kazao je liječnik Darrell Cass koji očekuje da će nakon operacije svaka djevojčica moći samostalno i dobro živjeti. U operaciji će sudjelovati pedijatri, urolozi, estetski kirurzi, ortopedski, kardiolog i ginekološki kirurg, javlja Reuters. 

Curice od rođenja žive u bolnici, a mama je s njima sve dok stariji, 5-godišnji sin ne dođe iz škole. Tata John dane provodi uglavnom na poslu,a  slobodne vikende s kćerima.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Sunce malo_1 16.10.2014.

    Dao im Bog da sve prođe dobro! Svu sreću! :)

  • otilliaOS33 14.10.2014.

    jadni mališani :(

  • Gena Vava 13.10.2014.

    Puno sreće, nadam se da će operacija uspjeti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare