To je to što me zanima!

Silvana je bila svetica: Ona je živjela za dobra djela...

Silvana Novak (38) uvijek je bila spremna pomoći drugima. Jedno vrijeme se brinula o nepokretnom ocu, a plemenitost je pokazala žrtvujući se za Lea
Vidi originalni članak

Topao pogled i veliko srce nisu samo dojmovi fotografija pokojne Silvane Novak (35), majke koja je rodila sina unatoč leukemiji i suprotno liječničkim savjetima da prekine trudnoću. Bila je takva u svojim djelima cijelog života. Uvijek spremna pomoći drugima i biti čovjek, a vrhunac plemenitosti pokazala je žrtvujući se za sina Lea. Jedno vrijeme brinula se za nepokretnog oca, a sudjelovala je u brojnim humanitarnim akcijama. Mnogi su naši čitatelji na web stranici 24sata za nju napisali da je poput svetice.
- Bila je najbolja i najljepša osoba koju sam upoznala - rekla je za Silvanu prijateljica i susjeda u Ludbregu Metka Nadai-Kišiček. Silvanina najbolja prijateljica i vjenčana kuma Lidija Lončarić neutješna kroz suze govori: “Silvana mi je bila kao sestra. Uvijek uz mene, spremna slušati i pomoći”. Obje prijateljice prisjećaju se kako se Silvana tijekom studija nesebično brinula o nepokretnom ocu. Još je tada živjela s roditeljima, a majci Dušanki pomagala je iako je na Pravnom fakultetu imala pregršt obveza. Otac joj je umro nekoliko godina poslije, a Silvana je ostala predana humanitarnom radu. Bila je jedan od osnivača Lions Cluba Varaždin pa je sudjelovala u brojnim dobrim djelima.
Bivša predsjednica Lions Cluba Janja Lončar kaže da se Silvana prije dvije i pol godine predano angažairala u zajedničkoj akciji s Rotary Clubom za samohranu majku Marinu Damjanić iz Hraščice nadomak Varaždina. Marina je majka teško bolesnog djeteta, koje ima epilepsiju i paralizu, a dobila je na dar auto kako bi dijete mogla voziti liječniku. Silvanu će i nakon smrti po dobrome pamtiti mnogi, a na posljednji počinak ispratit će ju danas u 15 sati na groblju u Ludbregu.



I PAOLA BREDDA ŽRTVOVALA JE SEBE
Talijanka Paola Bredda je bila trudna šest mjeseci, a liječnici su joj dijagnosticirali karcinom dojke. Nije željela naškoditi nerođenu djetetu niti prekidati trudnoću pa je odgodila vlastito liječenje. Otišla je na operaciju nakon što je rodila sina Nicoloa, a umrla je nakon godinu i pol, 8. travnja 2008. godine.

RITA FEDRIZZI ODBILA JE LIJEČENJE
Ono što mnogi nazivaju moralnom dilemom, Talijanki Riti Fedrizzi uopće nije bilo upitno. Obavijestili su je da boluje od raka kože kad je već bila trudna. Odbila je pobačaj, ali i liječenje karcinoma. Umrla je 2005. godine, tri mjeseca nakon što je rodila sina.

GIANNU SU PROGLASILI SVETOM

Sveta Ivanka Beretta Molla, izvorno Gianna, bila je liječnica, a u četvrtoj trudnoći otkrili su joj cistu na jajniku. Nije pobacila i rodila je zdravu djevojčicu 21. travnja 1962. Umrla je poslije sedam dana, a 16. svibnja 2004. Papa ju je proglasio svetom.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Zeljk0 03.12.2009.

    bila je svetica? ajd dajte molim vas. Bila je divna, dobra, ustrajna, hrabra, žrtvovala se...ali svetica? što vam to znači sad? molim novinare da ne pišu gluposti, hvala..

  • MIROTVORAC 03.12.2009.

    Joooj daj ,dosta više ,na kraju će ispasti da je bila djevica Marija i odmah gradit neko glupo svetište i da se zgrče lova !!! Žena je umrla kao i tisuće drugih ,hvala Bogu da je mali živ i zdrav i šta sad pravit od toga neku posebnu smrt !!! Šta kog vraga svi kenjate tu bezveze a ni ne poznate ženu -licemjeri jedni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Najljepša1 03.12.2009.

    Takve i slične stvari se dešavaju svakodnevno i nažalost ima i puuuno gorih sudbina i ljutskih žrtvi ali samo one o kojima se se radi vijesti u novinama su proglašene sveticama!?!?!!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare