To je to što me zanima!

BIH: Vrhovni sud je ukinuo presudu Šimiću od 2,5 god.

Šimića su u Hrvatskoj zbog primanja mita osudili na pet godina zatvora. No Županijski sud u Sarajevu je tu kaznu smanjio na dvije i pol godine zatvora
Vidi originalni članak

Vrhovni sud BIH je ukinuo presudu od dvije i pol godine zatvora kirurgu Ognjenu Šimiću i tako vratio postupak na ponovno suđenje Županijskom sudu u Sarajevu. To su potvrdili iz ureda njegova odvjetnika. Šimića su u Hrvatskoj zbog primanja mita osudili na pet godina zatvora. No Županijski sud u Sarajevu je u lipnju ove godine tu kaznu smanjio na dvije i pol godine zatvora. Vrhovni sud BIH je pak zaključio kako je u toj presudi niz bitnih povreda zakona o kaznenom postupku  te ju je poništio. 

Više pročitajte na Dnevnom avazu

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MOSTARACcro 05.11.2010.

    koga je u Sarajevu "počastio" , pa mu smanjili haha, ,

  • Huck 05.11.2010.

    I lijepo sada neka ide štovani doktor u Bangladeš , tamo će mu ukinuti i preostale 2,5 godine zatvora , te je slobodan kao ptičica. I hura u nove pobjede u mitomaniji!

  • Pol Pot 05.11.2010.

    Činjenica je da mu je presuda bila drakonska usporedbi s kaznama koje se izriču za znatno opasnija kaznena djela (npr. za krvne delikte , za ratni zločin), da su liječnici podplaćeni (usporedbi s npr. političarima koji nemaju nikakve odgovornosti) , da je u hrvatskoj općeprihvaćeno ''darivanje'' liječnika bilo to iz želje za boljim tretmanom bilo kao znak zahvalnosti. Činejnica je i da loše (organizacijski) uređeni zdravstveni sustav to sve omogućava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare