To je to što me zanima!

Šimić svjedocima: Spasio sam vas, a sad ću u zatvor

Branitelj Ognjena Šimića pokušao je ukazati svjedocima da je davanje mita kazneno djelo. Svi su odgovorili da su to znali ali da izbora nije bilo
Vidi originalni članak

Na Županijskome sudu u Rijeci nastavljeno je suđenje riječkom kardiokirurgu, dr. Ognjenu Šimiću (53) za primanje mita. Šimić i dalje poriče da je od pacijenata i njihovih obitelji tražio i primao novac. Pred sutkinju Iku Šarić stalo je desetero svjedoka kojima je Šimić redom rekao kako ih nikada u životu nije vidio.
- Gospođo možda ste me zamijenili s nekim - obratio se Šimić Evici Vizler, jednoj od svjedokinja u sudnici. Obitelji su redom davale svoje ušteđevine ili su se zaduživale.
- Bio sam životno ugrožen i hitno me trebalo operirati. Dogovorio sam se sa suprugom da doktoru damo 1000 eura kako bi dobro napravio svoj posao. I vrapci na grani su znali da se novac daje kako bi se prije došlo na red - rekao je Franjo Fićor.
- Dobro ste, a ja ću zbog vas u zatvor - prišapnuo je na to Šimić. Šimićev branitelj Goran Marjanović pokušao je ukazati svjedocima da je davanje mita, kao i primanje, kazneno djelo, te da ih se za to može kazneno progoniti.
- Ili ću ja u zatvor ili će moja majka umrijeti. Majka je ovisila o Šimiću, bila sam spremna na sve samo da je spasim - rekla je svjedokinja Evica Kostović.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bumbix 18.06.2008.

    Dotaknuo je samo dno, on i mnogi drugi poput njega.To što on komentira samo dokazuje da je karakterno izopačen, ajmo reći nemoralan.

  • jony 18.06.2008.

    TREBALO BI SVE DOKTORE MALO ISPITAT ŠTO SE TIČE MITA JA MISLIM DA NAS U HRVATSKOJ NEBI IMAO TKO LIJEČITI!!

  • angel7 17.06.2008.

    kako ga uopce nije sram tak nesto izjavit? stvarno sam svaki dan sve vise i vise razocarana u ljude. po njegovom ko nema love za njega nema pravo ni na pomoc nego treba umrijet. on je doktor njemu je posao lijeciti ljude bez da mu oni daju lovu jer ima svoju placu,al to je vec ljudska pohlepa. sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare