To je to što me zanima!

Sinčić: "Radit ćemo punom parom jer želimo ući u Sabor"

Predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić gostovao je u 'Labirint' na HRT-u. Istaknuo je da na slijedećim parlamentarnim izborima Živi zid mora ući u Sabor
Vidi originalni članak

Predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić gostovao je u četvrtak u HRT-ovoj emisiji "Labirint". Kazao je da kada je završio prvi krug predsjedničkih izbora da iz moralnih razloga nije glasao  za Kolindu Grabar Kitarović niti za Ivu Josipovića

Dodao je da se Živi zid priprema i za parlamentarne izbore. Sinčić je rekao da je bio na Rabu i formirao ekipu za izbore. U nedjelju ide u Dubrovnik formirati ekipu, te će nastojati u što više mjesta formirati podružnice Živog zida.

- Sudjelovat ćemo na pralamentarnim izborima, moramo ući u parlament i promijeniti mnoge zakone. Radit ćemo punom parom - kazao je Sinčić za HTV.

'Spriječili smo više od 100 deložacija'

Na pitanje kako Živi zid nije baš uspješan što se tiče deložacija jer većina ipak završi na ulici, Sinčić je rekao kako su oni zapravo vrlo uspješni i da su spriječili više od 100 deložacija. 

Kada bi bilo tko od ministara u Vladi poduzeo nešto po pitanju deložacija, njih ne bi ni bilo. Oni imaju milijune na raspolaganju, dodao je. 

'Mi smo protiv ovih ovrha koje ubijaju ljude'

- Deložacije su samo jedan dio onoga što mi radimo. Želimo reći da nije kriv pojedinac, već sustav. Ne želimo ići u podjele lijevo, desno, koje nameće sustav. Mi nismo protiv ovrha, mi smo protiv ovih ovrha koje ubijaju ljude gdje je nekretnina ljudima jedino mjesto za život. Potrebno je zabraniti ovrhu nad jedinom nekretninom - istaknuo je Sinčić.

Idi na 24sata

Komentari 195

  • Pekmez12 16.01.2015.

    Naranvo da žele ući u Sabor. Ne moze nista drugo niti raditi jer je NKV

  • MarinoMarijanovic 16.01.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Jana47 16.01.2015.

    Kao majka 5 djece sa kućom na kredit i nesigurnim zaposlenjem produživanih ugovora unedogled i dalje smatram da je potrebno pomesti najprije pred svojim pragom i vratiti dugove. Također pametnije bi nam bilo da mlade ljude najprije pošaljem raditi u bilo koju drugu državu EU kako bi naučili biti odgovorni i samostalni te da se u startu ne zadužuju dugoročnim kreditima pasu onda slijedećih 30 godina robovi banaka i nekih tamo poslodoavaca koji ih ucjenjuju ugovorima! Stoga bolje biti rob neke druge zemlje kadsi mlad i pun elana a nakon toga se vratit u RH SA LOVOM te napravit vlastitu kuću bez kredita. Također poticaje koje daje država za mlade za zapošljavanje treba dati za zapošljavanje ljudi koji su već i kreditu i dobili otkaz zbog stečajapa bi se tako nekad zaposlenima vratio novac koji su uplaćivali u državni budžet i mogli bi vraćati svoj dug, dok bi istovremeno mladež zarađivala vani, pa ne bismo došlo do deložacija, prosipavanja novca na djecu bez staža a kad ga stvore ionako odlaze jer znaju da kod nas nema kruha.... Eto neka od ideja trajnog rješenja problema a ne samo privremeno zaustavljanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare