To je to što me zanima!

Sinčić zaboravi disati u snu, morali ga 19 puta vratiti u život

Australija: Joshua Herron spojen je na respiratorni monitor čiji se alarm upali ako dječak ne diše duže od 20 sekundi. Roditelji ga mogu oživjeti za 40 sekundi
Vidi originalni članak

Joshua Herron iz Australije, star devet mjeseci, tijekom prošle godine 19 puta je prestao disati u snu i njegovi roditelji su ga morali oživjeti, piše News.com.au. Dječak je spojen na respiratorni monitor čiji se alarm upali ako dječak ne diše duže od 20 sekundi. 

- Po noći loše spavam. Bojim se da neću čuti alarm ako zaspim - kaže dječakova majka Susie. Dodaje kako ju zvuk alarma užasava. No još se gore osjeća kada uđe u sobu i vidi kako njezin sin ne diše. Kaže kako ni sami liječnici ne znaju od čega Joshua točno boluje. 

- Najbolje objašnjenje koje su nam dali je da su njegov mozak i respiratorni sustav nedovoljno povezani -  kaže Susie. Dodaje kako sina mogu oživjeti za 40 sekundi. Otac Damien boji se da bi sinov mozak mogao ostati oštećen.

- Često ga oživljavamo brutalnim metodama pa i udaramo po trbuhu i leđima, no najvažnije je da počne opet disati jer je zadnje što želimo nedostatak kisika u njegovom mozgu - rekao je Damien. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Double Trouble 04.01.2011.

    tužna priča... ;( ;( ;(

  • cedevitammm 03.01.2011.

    Moj sin je godinu dana spavao sa senzorom koji je bio omotan oko noznog palca.Cim je kisik pao ispod normale jer je u snu "zaboravio" disati,kisik koji mu je bio stalno prikljucen na cijevcice ispod nosa sam morala pojacati,i isto tako smanjiti kad se stanje u krvi normaliziralo.Nijedna mama ne moze ne cuti aparatic,jer pisti,a isto tako smatram da nijedna mama ne spava tako cvrsto nakon poroda i opcenito kad ima malo dijete pa jos k tome bolesno.U svakom slucaju ne daj Boze nikome,ali ne dao Bog i veceg zla.Prosala sam pakao,ali danas imam zdravog sina.A to je najvaznije.

  • bellaUna 03.01.2011.

    Mojim prijateljima je kćerkica, samo par dana nakon rođenja, prestala disati i umrla. Rođena je potpuno zdrava i sve je bilo uredu. Mislim da je to tzv. smrt u kolijevci. Užas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare