To je to što me zanima!

Sindikat državnih službenika traži od Vlade povećanje plaća s najnižim koeficijentom...

U Sindikatu ocjenjuju kako se premijeru Andreju Plenkoviću "izgleda ne žuri zaposlenima u državnim tijelima omogućiti dostojanstvene plaće".
Vidi originalni članak

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) pozvao je u subotu Vladu da žurno reagira i poveća plaće državnim službenicima s najnižim koeficijentima, upozorivši da se taj njihov zahtjev ignorira već tri godine.

DOBILI ŠEST POSTO Hrvatski liječnički sindikat je prihvatio Vladinu ponudu za povećanje osnovice plaća

Unatoč ukazivanju na sramotno niske plaće, dostavljenu peticiju s više od 5000 potpisa službenika i namještenika u pravosuđu te podršci sudaca kao i održanim prosvjedima u lipnju ove godine, Vlada kupuje vrijeme i ne odgovara na zahtjev Sindikata za povećanjem koeficijenta za financijski najugroženije državne službenike i namještenike, ističe u priopćenju predsjednica Sindikata Iva Šušković.

POVEĆANJE OSNOVICE Sindikat KBC-a Zagreb prihvatio ponudu Vlade o povećanju plaće

Kaže kako su od ministra pravosuđa i uprave početkom listopada dobili informaciju da se Vlada slaže s prijedlogom o povećanju koeficijenata za 6685 najniže plaćenih službenika i namještenika u državnoj službi no prijedlog izmjene uredbe kojom se to regulira još je uvijek na čekanju.

STATUS QUO Kreditna agencija zadržala je rejting Hrvatske. Plenković: To je dokaz dobrog smjera zemlje

U Sindikatu ocjenjuju kako se premijeru Andreju Plenkoviću "izgleda ne žuri zaposlenima u državnim tijelima omogućiti dostojanstvene plaće".

"Može li se ovakvo postupanje Vlade prema radnicima ocijeniti čovječnim ili Vlada time samo pokazuje autoritet i maćehinski odnos prema svojim zaposlenima? Pozivamo premijera da pod hitno riješi ovo pitanje, jer sindikalne akcije su opet na vratima“, poručila je Šušković.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • zau 29.10.2022.

    Škifo mi je kad ga vidim!😵‍💫🤢

  • Kali12 29.10.2022.

    Kad je ovako u javnosti među ljudima, anus mu se od straha stisne i samo škica lijevo desno da mu nešto ili netko ne doleti! Jadan Njonjo unutra tada

  • Dory Ri.. 29.10.2022.

    dignuti place??? i onako nista ne rade...

Komentiraj...
Vidi sve komentare