To je to što me zanima!

Sindikat je skoro jednoglasno odlučio: 'Štrajk se nastavlja'

Od 80 prisutnih članova skupštine, njih 78 je u nedjelju glasovalo za nastavak štrajka. Također su odlučili da će 'kao legalisti poštivati donesenu radnu obvezu'
Vidi originalni članak

Hrvatski liječnički sindikat je u nedjelju na izvanrednoj skupštini odlučio većinom glasova kako se štrajk liječnika nastavlja

Slobodna Dalmacija javlja kako je od 80 prisutnih članova skupštine, njih 78 glasovalo za nastavak štrajka. Jedan je bio protiv, a jedan suzdržan. 

- Također smo odlučili da ćemo kao legalisti poštivati donesenu radnu obvezu, bez obzira što svi pravni stručnjaci ističu kako je ona protuzakonita. Naravno, borit ćemo se svim pravnim sredstvima, kako u RH, tako i EU da osporimo radnu obvezu - kazao je dr. Božo Bota, predsjednik splitske podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata.

Najavili tužbe zbog neisplate plaća

Večernji list javlja kako je Ivica Babić najavio ocjenu zakonitosti propisane radne obveze. Istaknuo je kako su prikupljanje kuvertiranih ostavki obustavili zbog intervencija građana, koji su zabrinuti zbog posljedica štrajka. Najavili su i pojedinačne tužbe zbog neisplate plaća.

Idi na 24sata

Komentari 153

  • dimnabomba 17.11.2013.

    svi vi zdravstveni radnici što komentirate ovaj članak, spakirajte svoje kofere i idite iz ove države, jer ste obični lažljivci i pohlepni licemjeri! ovdje navodite kako štrajkate zbog loše situacije u zdravstvu, a štrajkate samo zato da bi još više strpali u svoje nezasitne mješine. Kada bi štrajkom htjeli postići da se sredi situacija u zdravstvu, da se smanje liste čekanja, da se za bolesno dijete ne moraju jadni roditelji navlačiti po novinama i skupljati novce da im se omogući liječenje, kada bi se zalagali da pacijenti mogu dobiti primjerenu skrb, tada ja prvi stao uz vas. ali u ovoj situaciji vi zastupate samo svoje interese. i to sve preko leđa ovo malo jadne radničke klase. treba nam i bubrege počupati i prodati samo kako bi se vama osiguralo da možete još više trpati u i na svoje lijene debele stražnjice. postali ste politički plačenici, "psi politike", radi vas se može uvesti i novi termin : politički profiteri. postali ste dno dna. idite više u 4. reich. ionako su vam moralni stavovi u skladu sa načelima prijašnjeg rajha, "arijevska nedodirljiva klaso!"!

  • Neutralni 17.11.2013.

    Čisti egoizam i nedostatak osjećaja za situaciju u zemlji.. Ja nikad ne bih mogao tražiti više od države koja je ovako u banani a znam da ima ljudi koji rade za 4-5 puta manju plaću od moje, bez obzira da i svaki dan rizikujem svoj život.. Mogu tražiti da mi to plate ako kad država stane na noge (Naša neće nažalost nikad dok smo ovakvi).

  • Car i Mrgud 17.11.2013.

    Marš delat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare