To je to što me zanima!

Sindikat: Nedopustivo je to da se Jovanović upliće u maturu

U NSZSSH-u smatraju kako bi ministar trebao uzeti u zaštitu državnu maturu i nastavnike srednjih škola "koji vrlo marljivo i pedantno rade na njenoj provedbi"
Vidi originalni članak

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama u otvorenom pismu poručio je kako je uplitanje ministra obrazovanja Željka Jovanovića u provođenje državne mature nedopustivo te ga pozvao da prekine ''medijsku harangu'' i nakon analize konačnih rezultata poduzme eventualne daljnje korake. 

- Potpuno suprotno akademskom zvanju i statusu koji imate, bez prethodno obavljene analize rezultata ispita iz hrvatskog jezika, unaprijed ste osudili rad skupine naših profesora koja je sastavljala ispite iz hrvatskog jezika. Smatram to krajnje neozbiljnim, neutemeljenim i štetnim ponašanjem koje se od ministra obrazovanja ne očekuje - poručio je Branimir Mihalinec, predsjednik Sindikata. 

U pismu je istaknuto kako je radna skupina profesora hrvatskih gimnazija i strukovnih škola nakon provedenog javnog natječaja, obavila brojne konzultacije i odradila ''ogroman posao''. 

Sindikat podsjeća kako su svi učenici imali isti test i bili u ravnopravnom položaju što je, ističu, najveća prednost državne mature. Smatraju kako bi ministar trebao uzeti u zaštitu državnu maturu i nastavnike srednjih škola "koji vrlo marljivo i pedantno rade na njenoj provedbi", jer njegove aktivnosti "mogu dovesti do daljnjeg narušavanja tijeka mature, pa i dovesti u pitanje njenu regularnost". 

Cijelo pismo Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 72

  • dahhmal 29.05.2012.

    To nije nikakva novost da nastavnici srednjih škola liječe svoje frustracije na našoj djeci i već je vrijeme da se kaže dosta.Djecu uopće ne pripreme za studij a opterećuju ih potpuno sporednim stvarima ,dovoljno da pogledamo pitanja za maturu i zbog toga bravo ministre!

  • japanokinez 29.05.2012.

    Naj bolje da se ministar ne mješa u ništa, a vi da radite što vas je volja.

  • digix 29.05.2012.

    matura po nastavnom programu koji si učio i stekao određeno zanimanje, a kasnije (ako želiš) na upisu fakulteta svi polažu isti prijemni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare