To je to što me zanima!

Sindikat učitelja o plaćama: Ne možemo mi biti žrtve sustava

Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić rekao je da će novca za plaće morati biti. HDZ tvrdi da Vladi nije stalo
Vidi originalni članak

Na izjave ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara kako se nada da će u rebalansu proračuna dobiti novac za plaće prosvjetara za prosinac reagirali su iz Sindikata učitelja.

- Učitelji ne mogu biti žrtve sustava  - poručila je predsjednica Sindikata Sanja Šprem. 

Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić rekao je da će novca za plaće morati biti te zaključio kako ''ova vlast uporno sebe drži na vlasti, iako ne bi trebala''. 

HDZ: Vladi uopće  nije stalo do obrazovanja

Iz HDZ-a su zaključili kako ''Vladi uopće nije stalo do obrazovanja'' te da je to posljedica ''nekompetentna i neprofesionalna vođenja Ministarstva''. Podsjetili su da su prije dvije godine prosvjetari već ostali bez božićnice, lani bez naknade za prijevoz, a sada će ostati i bez plaća ako se rebalansom proračuna ne budu namaknula potrebna sredstva.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • BrotherBobo184 15.10.2014.

    Koji je vama vrag ljudi? Ako je toliko super u prosvjeti što ne radite u njoj. Famozne pripreme za nastavu?? MRZIM ŠKOLU VOLIM EDUKACIJU??? Svi danas misle da mogu sudjelovati u nastavnom procesu i mudrovat nastavnicima i učiteljima, a kad vam se netko miješa u vaš posao onda ga brzo date u ......... Još ovaj naš jalni mentalitet, u redu je kad ti mehaničar zamjeni svjećice i naplati 200 kn (meštar napravio), a kad vam sat vremena netko naplati repeticije 50 kn odmah halabuka. Još one glupe spike, nastavnici imaju tri mjeseca odmora????? Imaju učenici praznike, mi radimo i idemo na godišnji kao i svi drugi radnici. Tko stvara zanimanja? Obrazuje djecu, stvara mehaničare, lječnike itd???? Svi vole mudrovat i likovat, a u Hrvatskoj biti nastavnik, učielj znači da ti i država i velik dio društva uredno pljune u lice, sve neobrazovane i neodgojne budale

  • FishyEddy 14.10.2014.

    Glavno da se ima novaca za "Agenciju za čestitanje blagdana i praznika" i slične PARAVOJNE AGENCIJE.... FUJ gamad...

  • badteacher 14.10.2014.

    Ajmo, probati redom...naglašavam, PROBATI! Vječni profesorski optimist! (iako, često se pitam čemu???) Netko je spominjao potrebu za plaćanjem priprema za državnu maturu zbog nekvalitetne nastave - e, pa dragi moji, kad (vaši) klinci ne bi sjedili u školama po principu "sjedi drvo na drvo", a da ih pri tome roditelji zaljubljeno ne podržavaju, onda ne bi(ste) morali na kraju srednjoškolskog obrazovanja plaćati tisuće kuna za pripreme kakve klinci mogu dobiti u svojim školama. Govorim iz iskustva. K meni ih redovno, BESPLATNO, krene brdo, završim sa njih možda pet-šest, nakon toga se većina vrati da im pregledam skripte koje su dobili na plaćenim pripremama "jel valjaju što?" i sa bezbroj drugih pitanja. Oni koje pamtim kao aktivne, "neštrebere", ne trebaju ni moje ni bilo čije druge pripreme. Spremaju se sami. Zašto? Jer su sposobni za takvo nešto. Nadalje, što reći nekome tko veze nema s obrazovanjem i prosvjetom, a govori o slobodnim vremenom? Možda najbolje ništa? Takvima se ionako ne isplati ništa govoriti. Osim možda, kako je ČUDNA TRATINČICA rekla - mogli ste onda i sami ići u prosvjetu kad mislite da je tako super. Netko je napisao kako je škola odgojno-obrazovna ustanova, a da je postala samo obrazovna. Hmmm, moram primijetiti da u svom radnom stažu to još nisam doživjela. Stalno pokušavam odgajati...vjerujem da i moji kolege, ali kad naiđem na ovakve komentare onda vidim da smo u tome sve manje uspješni, očito. Nije ni čudo da nam je svima ovako kako jest kad prema onima koji obrazuju naciju vlada ovakav stav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare