To je to što me zanima!

Sindikati: Ako snize plaće, štrajkamo početkom škole

Vilim Ribić najavio je moguće osnivanje sindikalne stranke jer hrvatska politička scena nema nikoga tko bi stao iza rada. Osudio je sve naše stranke
Vidi originalni članak

Sve ćemo napraviti da obranimo svoje interese. U slučaju da prosvjetarima smanje plaću, školska godina neće početi 6. rujna, kazao je Zvonimir Laktašić, predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja. Dodao je kako nema pravne osnove za smanjenje, jer su plaće garantirane Koletivnim ugovorom. No, niti nema potrebe za time, jer su učitelji i profesori, sa završenom visokom stručnom spremom, ionako već potplaćeni. Školski sindikati najavili su štrajk, koji, kako kažu, ovisi o tome što Vlada odluči na sljedećoj sjednici.
- Dobro smo povezani i brzo se možemo pokrenuti - rekao je Laktašić. Ljuti su zbog novinskog teksta, u kojem se profesore poziva kako rade samo 13 sati tjedno.
- Prikazuje nas se kao neradnike, a mi to definitivno nismo - ljut je Laktašić.

RIBIĆ PROZIVAO MILANOVIĆA
Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, obrušio se, pak na političke stranke i njihove čelnike. Tako je kritizirao izjavu Zorana Milanovića, kako ne treba dirati plaće, nego masu za plaće, te ga optužio da je neupućen u cijelu situaciju.
- SDP bi trebao biti socijaldemokratska, liberalna stranka, no oni to odavno nisu. Pozivam Milanovića da to ponovno postanu i da stanu iza nas, jer su nam potrebni. Potrebna nam je dobra demokratska stranka, a takve nema u Hrvatskoj. Vladajuća je, pak, najmanje demokratska od svih - vikao je Ribić.
- Sindikati tragaju za političkim osloncem. Možda se SDP promijeni, možda HDZ, a možda zasjaji zvijezda mladog lava, Darinka Kosora. Ipak, možda se ništa od toga ne dogodi već sindikati osnuju svoju stranku - najavio je Ribić. U svojem prozivanju stranaka zaključio je kako sve stranke štite krupni kapital.
- To se zove plutokracija, vladavina bogatih. Ako nam smanje plaće, mi ćemo te bedake tužiti, a onda ćemo krenuti u štrajk - prozvao je Ribić Vladu.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • poker 17.08.2010.

    Kad se braniteljima(pravim) skida onda svi plješću i to se ni ne spominje a sad kad je došao javni sektor na red ajmo pravit nerede.Pa neće vaše guzice spašavat privatni sektor koji je tak i tak u govnima i rintaju za 2500 kn i petkom i svetkom.Kom da se oni bune,ako nećeš radit ,na kraju mjeseca deblja koverta(u njoj radna knjižica )a ribiću se jebe za njih.

  • istina52 17.08.2010.

    Ma dajte molim Vas školski sindikati trebaju dignuti glas umjesto da oni budu najsolidarniji u ovoj zemlji jer kao teško im je imaju zagarantirana radna mjesta do penzije, zar ne i to uvijek isti, imaju dodatne honorare za svoja predavanja zatim privatne instrukcije po satu i na kraju ono što me jako ljuti da uspjeh mnoge djece koji su izuzetni, odlikaši nije zato što su stekli znanja od većine njih već svojim radom sa stručnijim osobama u svom domu a nisu niti profesori po strucii i zato sam pristalica ne ovakvih škola već privatnih sa malim brojem djece i sasvim drugačijim programom učenja i zato se potrudite i vi to ostvariti , ali zar to nije teže!, lakše je ovako!!!!

  • mali_svizac 17.08.2010.

    opet se javlja dragi nam neuki hrvatski narod...mi ne radimo??? imamo praznike??? dragi ljudi, izvucite glavu iz guz..ce. učenici imaju praznike, a učitelji godišnji odmor koji je jednak kao i svima drugima. Mi radimo i kad nema djece u školi. Pa ne sastoji se naš posao samo od predavanja djeci. A plaće su u rangu zaposlenih sa SSS. I radimo 40 sati tjedno, samo što trećinu tih sati odradimo kod kuće. Ali, što se ja trudim, dokazali ste dobru staru hrvatsku poslovicu koja tako divno opisuje naš mentalitet: \"Crkla mi krava, dabogda crkla i susjedova.\" Sramite se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare