To je to što me zanima!

Sindikati objavili: Opći štrajk želi čak 92,31% naših članova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sve ovisi o ponašanju vlasti vezano uz Zakon o radu. Ako Vlada povuče ZOR iz procedure ili pristane na amandmane, općeg štrajka neće biti, rekao je Sever
Vidi originalni članak

Od ukupno 382.190 članova sindikata, 71,65 posto izašlo je na glasovanje, a 92,31 posto se izjasnilo za generalni štrajk, izvijestili su čelnici pet sindikalnih središnjica. 

Krešimir Sever, predsjednik NHS-a rekao je da su se ljudi, u uvjetima kada se boje hoće li sutra raditi, izjasnili za štrajk. 

Sindikalni čelnici izvijestili su da su 5. veljače pozvani kod predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke od kojeg su tražili da ne stavi Zakon o radu u saborsku proceduru dok se ne razmotre njihove primjedbe. Hoće li biti općeg štrajka ili ne, kažu sindikalisti, ovisit će o tome hoće li Vlada i Sabor uvažiti njihove primjedbe na ZOR.

- O ostalim mjerama koje namjeravamo poduzeti još ćemo pričekati. Sve ovisi o ponašanju vlasti vezano uz Zakon o radu. Ako Vlada povuče ZOR iz procedure ili pristane na nama prihvatljive amandmane, općeg štrajka neće biti - rekao je Sever.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • stjepan19688 23.02.2014.

    samo me zanima gdje ce biti 380.000 nezaposlenih, doma ili na prosvjedu ,ako ne dodu znaci da je situacija dobra

  • ljubica ljubičica_1 01.02.2014.

    Zar se ne boite vlasti da vas sve ne uhiti ? Nikad se nezna !

  • najiram 10 01.02.2014.

    da štrajkati če birokracija i birokrate vladina glasačka mašinerija...vođe sidikata hitno pohasiti istražiti kako su trošili novac ... birokrate 60% ih otpustiti... smanjiti im plače na 1800 kuna... plače im isplačivati sa godinu dana zaostatka ukinuti sve benificije...skidati im iz plače za preplačeni rad tako dugo dok ne vrate dug...koji su samo oni napravili...ukinuti otrpremnine u državnim firmama koje posluju sa manjkom...rukovodioce u zatvor jer namjerno uništavaju ta poduzeča...što je opča poznata stvar...vladu procesuirati radi pogodovanja kriminalu i pljački...ova vlada je totalna katastrofa...elementarna nepogoda..za dvije godine oštetila državu više nego partner sa druge strane medalje...zato su elementarne nepogode...crna kuga za hrvatsku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare