To je to što me zanima!

Željezničari prosvjeduju: Nema opravdanog razloga za otkaze

Oko 1200 radnika najvjerojatnije će se proglasiti viškom, a sindikati tvrde da se to radi bez jasnih kriterija i opravdanih razloga. Okupljaju se na Glavnom kolodvoru
Vidi originalni članak

Članovi četiri sindikata HŽ-a prosvjeduju u Zagrebu zbog nezadovoljstva planovima Uprave HŽ Infrastrukture za restrukturiranje. Na zagrebačkom Glavnom kolodvoru okupilo se oko 500 prosvjednika, a predstavnici sindikata na konferenciji za medije su rekli da nisu protiv racionalizacije, ali su protiv ovakvog načina otpuštanja radnika.

- Prvo se trebaju smanjiti troškovi i racionalizirati i modernizirati željeznice. Otpuštanjem se neće ništa promijeniti, a vlakovi će i dalje kasniti, rekao je Anto Ilinčić iz Sindikata prometnika vlakova Hrvatske.

U prosvjedu sudjeluju i Sindikat hrvatskih željezničara, Sindikat željezničara Hrvatske i Sindikat infrastrukture HŽ-a. 

Željezničari su dodali i da su napisali svoj prijedlog reorganizacije HŽ-a koji predaju u sjedište tvrtke, nakon čega će ga predati i u ministarstvu prometa. Odgovor očekuju do 7. svibnja, a nakon toga će vidjeti jesu li zadovoljni pa će najaviti daljnje akcije.

U sjedištu HŽ-a će predati zahtjev za poništenje prijedloga o ukidanju 1200 radnih mjesta. 

Oko 1200 radnika najvjerojatnije će se proglasiti viškom, a sindikati tvrde da se to radi bez jasnih kriterija i opravdanih razloga. 


Idi na 24sata

Komentari 77

  • Stric 04.05.2012.

    svi sjede,nitko ništa ne radi a vlakovi sami idu? pa mi imamo najbolje željeznice na svijetu po tome...na neki način htio bih da dobije 1200 ljudi otkaze pa bi se onda vidjelo ko bi radio i kak bi funkcioniralo

  • LjiljanaMilovanovic 03.05.2012.

    Odkuda ima skroz visak radnika pa koliko nas to ima a koliko nas je bilo prije,i svi su uglavnom radili.Sto se to desava?

  • burazdanny 03.05.2012.

    da si ti vlasnik, bi li drzao nekoga tko ti rai minus?? problem je tu sto ce otpustiti ljude koji znaju svoj posao...a ostavit ce mame tate sinove kceri necakinje rodbinu u prvo ....trecem koljenu...a oni nemaju pojma....a protiv toga nemozes....

Komentiraj...
Vidi sve komentare