To je to što me zanima!

Sindikati ipak neće sporazum, otkazuje se kolektivni ugovor?

Ribić tvrdi da ako se iz Zakona o reprezentativnosti ne makne odredba o jačanju strukovnih sindikata, potpisivanja sigurno neće biti, a za rujan najavljuje štrajkove
Vidi originalni članak

Vilim Ribić, čelnik Matice hrvatskih sindikata najavio je u nedjelju na Hrvatskom radiju da je u pregovorima sindikata i Vlade moguć preokret, pa možda neće biti ništa od potpisivanja sporazuma koje se očekuje u srijedu. 

To bi ujedno značio neuspjeh ali i otkazivanje kolektivnog ugovora. 

Ribić je poručio Vladi da ako iz Zakona o reprezentativnosti, koji su poslali u Sabor, ne maknu odredbu o jačanju strukovnih sindikata, od potpisivanja sigurno neće biti ništa, a za rujan najavljuju štrajkove, javlja HRT.

Idi na 24sata

Komentari 157

  • Capafiori 10.07.2012.

    Sindikati ipak neće sporazum? Eto kako od veeeeeeelike Ribićeve priče o somu koji se rita na udici izađe da je samo mamac oživio.

  • templar73 09.07.2012.

    Sindikat nikad ništa dobro nije donio, znam to na svom primjeru, namjerno su našu firmu otjerali u likvidaciju, tako da mislim da oni rade samo na svojoj promociji i ništa drugo. Nebi se inače pisalo o njima.

  • user_98919 09.07.2012.

    Treba ovom narodu oduzeti apsolutno sve i poslati ga u ropstvo, jer sam si je to izabrao? Dali itko normalan može povjeriti na upravljanje svu svoju imovinu i položiti svoju i sudbinu svoje djece u ruke nekome tko je od malih nogu naučio za svoj kruh zarađivati lažima i prijevarama. a uz to dokazano nikada nije stvorio nikome nikakvu "dodanu vrijednost". Nekome ko zbog svoje bahatosti ili nesmotrenosti ubija ljude oko sebe, ili onome koji se hvali da je bio redovan đak u osnovnoj školi, ne bi se smjelo povjeriti ni nacrtanu ovcu, kamo li svoje živote.

Komentiraj...
Vidi sve komentare