To je to što me zanima!

Sindikati još skupljaju potpise za referendum, sutra zadnji dan

Iako je Vlada odustala od outsourcinga, sindikati ne odustaju od referenduma koji je protiv istoga. U četvrtak je zadnji dan za prikupljanje potpisa, rekli su iz Preporoda
Vidi originalni članak

Sedamnaest sindikata koji prikupljaju potpise za referendum protiv izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru do sada je prikupilo više od  373.870 potpisa, a cilj im je kažu doći do 450 000. 

Akcija traje do četvrtka kad će potpise prikupljati na mjestima gdje pretpostavljaju da će biti najviše građana za blagdane, pa tako i pred crkvama, tamo gdje su dobili dozvolu, rekao je predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić. Pojačat će akciju u Istri i Dalmaciji kamo će se građani u većem broju uputiti za produženi vikend. 

I dalje traže zabranu bilo kojeg oblika izdvajanja. Prihvatljivo im je jedino da zaposlenici na pomoćnim poslovima ostanu raditi u ustanovama u kojima i sada rade - školama, bolnicama, centrima socijalne skrbi.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Rigamise_1 18.06.2014.

    na spomenuti način radim ja već 17 godina i nema nikakvih problema,plaća je dobra i redovita,kontrola je izuzetna,bolavanja su jako rijetka,a za razliku gdje u policiji i školi svaki peti radnik koristi bolovanje i ne odrađuju zadatke iako imaju dovoljno vremana na radnom mjestu već zovu nas da odradimo npr. rezanje živica.radi svega toga treba uvesti spomenuti način rada jer se točno zna koliko čistačica metara kvadratnih može održavati.a ne da na poslu pola radnog vremena odsjede i kafedišu a i dok rade to je površno.

  • SAINT 18.06.2014.

    Do kraja skupljat i raspisat referendum tako da ništa ne mogu minjat jer ne misle oni na te ljude nego samo na sebe.

  • mrn 18.06.2014.

    Pred koliko ono godina su sindikati imali referendum o Zakonu o radu ? Uhljebi, ostali uglavnom još iz Juge, pa grabe sebi koliko još mogu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare