To je to što me zanima!

'Sindikati obmanjuju ljude oko suštine Zakona o radu'

Ministar Đuro Popijač pitao se bore li se sindikati za radnička prava ili svoje pozicije. Rekao je i kako su sindikalni čelnici oni koji su ispolitizirani
Vidi originalni članak

Sindikalni prekid pregovora oko poboljšanja izmjena Zakona o radu nije iznenadio ministara gospodarstva Popijača, ali je njihovim potezom vrlo razočaran. Sindikalne čelnike optužio je da manipuliraju i obmanjuju ljude koja je suština izmjena Zakona.
- Građani su obmanuti galamom koju su proizveli sindikati i to je najveća manipulacija koju sam u zadnje vrijeme vidio. Bore li se sindikati za radnička prava ili svoje pozicije - kazao je Popijač i ustvrdio da su sindikalni čelnici ispolitizirani. Ponovio je da se zakonom ne ukidaju radnička prava.
- Bilo bi logičnije da su sindikati pregovore prekinuli da je premijerka rekla da ne očekuje dogovor. S kim mi to sjedimo i tko je to naš partner u pregovorima!? Što stoji iza toga? - pitao se.
Kako potpisnici referenduma govore o gubitku radnih mjesta, mirovinama, poplavama, ali i radnicima Salonita, ministar ističe.
- Pristojno bi bilo da Matijašević upozna gospođicu s tim što je Vlada učinila za radnike Salonita - kazao je Popijač osvrćući se na Severinino obrazloženje zašto je dala svoj glas za referendum. Popijač kaže i da se Vlada ne boji potpisa građana niti referenduma. U Dnvniku HTV-a izjavio je da ne želi govoriti je li točno da su sindikati skupili 150.000 potpisa, te dodao da ti potezi nemaju nikakve veze sa Zakonom o radu.
 Izvijestio je i da dobio mandat od premijerke da prihvati promjene u prijedlogu izmjena Zakona o radu koje su sindikalci predlagali. Unatoč svemu, sindikatima poručuje da su im vrata za dijalog otvorena.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • malinoa_1 11.06.2010.

    Pinokio LAŽEŠ!!!!!!!!!!!!!

  • bluesky 11.06.2010.

    a radi guza a Đuka???pa dosta jee vaših višegodišnjih obmana.Da ste čisti u svom naumu oko ovog zakona nebi se tako uskomešali....

  • jontra69 11.06.2010.

    e moj Đuro,i ti si prodana duša kao i svi tobože nestranački ministri u ovoj lopovskoj vladi.TVORNICE RADNICIMA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare