To je to što me zanima!

Sindikati: Sastanak moguć kad povuku Zakon o radu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ozren Matijašević iz HUS-a rekao je da kolektivni ugovor nema veze s krizom i da Vlada laže ljude. Tvrdi da će uspjeti skupiti potpise za referendum
Vidi originalni članak

Predstavnici pet sindikalnih središnjica rekli su novinarima zašto su nezadovoljni razinom socijalnog dijaloga u Hrvatskoj te izvijestili o aktivnostima u kampanji za raspisivanje referenduma zbog izmjena Zakona o radu. Od 9. do 23. lipnja prikupljat će potpise za referendum, piše HRT. Ako skupe 450.000 potpisa hrvatski građani odgovarat će na pitanje 'Jeste li za zadržavanje postojeće zakonske odredbe o produženoj primjeni pravnih pravila sadržanih u kolektivnim ugovorima?'. Odbili su poziv Jadranke Kosor za radni sastanak 8. lipnja i Ivu Josipovića 10. lipnja. Već su upozorili da se neće sastati s premijerkom ako Vlada ne povuče prijedlog izmjena ZOR-a. Od predsjednika nisu dobili potporu, a poslali su mu dopis kojim su upozorili na štetnost ZOR-a. Koordinator sindikalnih središnjica, predsjednik HUS-a Ozren Matijašević uvjerava kako kolektivni ugovor nema veze s trenutačnom gospodarskom situacijom u zemlji i da Vlada i premijerka lažu javnost. Uvjeren je kako će prikupiti potpise za referendum. Pomoć su im obećali hrvatski laburisti, SDP, Akcija Zelenih, Sindikat novinara, sindikati HŽ-a i studenti Filozofskog fakulteta. Podupiru ih i estradni umjetnici i većina vjerskih zajednica.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Zipper 05.06.2010.

    Dalekoo , u pravu si u svemu osim u tome da ne treba podržati sindikate. Ako sada dopustimo da nam uskrate sve živo i mrtvo ( i ja radim kod privatnika , pa znam o čemu pričam ) , onda smo gotovi. Državni službenici će se pobrinuti za sebe , ali privatnik taj zakon bude primjenio idući dan nakon što ga izglasaju u saboru. Predsjednik sindikata u kojem sam ja član ( unicro ) u zadnjih 10 godina samo je jednom došao u pogon kod nas , ali zato svaki put ode u vinograd s gazdom i tamo se sve dogovore... Zakon nesmije biti izglasan , a sa trulim sindikalistima se treba obračunati nakon toga. Pozdrav svim šljakerima!

  • gogyxyx 05.06.2010.

    Draga naša premijerko ako si nesposobna održat proračun bez da nam uzimaš naša jadna primanja ajde sestro daj ostavku zajedno sa svojim još manje sposobnim ministrima

  • dejanr 05.06.2010.

    sindikalisti gdje ste bili do sada...bojite se da će se članovi iščlaniti iz sindikata pa neće biti novaca za vaše plaće a???

Komentiraj...
Vidi sve komentare