To je to što me zanima!

Sindikati: 'Treba ukinuti sve povlaštene mirovine'

Nekorektno je da prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi oko 2000 kuna dok su mirovine saborskih zastupnika pet puta veće, rekao je Krešimir Sever
Vidi originalni članak

Nekorektno je da prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi oko 2000 kuna dok su mirovine saborskih zastupnika pet puta veće. Teško je očekivati da će se politička elita odreći povlastica, ali narod ih mora podsjećati da oni ne mogu tumačiti prava kako oni hoće, rekao je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata. Nakon uplate mirovinskih doprinosa, za mjesečnu isplatu mirovina od 2,9 milijardi nedostaje još 1,4 milijarde kuna koje se podmiruju iz proračuna. Sindikati rješenje vide u ukidanje svih povlaštenih mirovina, a s njima se slaže i Dragutin Lesar, nezavisni saborski zastupnik.
- Što o tome mislim rekao sam još 2005. Treba napraviti reviziju svih 14 kategorija povlaštenih mirovina, u koje ulazi oko 180.000 korisnika. Svi trebaju ući u redovni mirovinski sustav. Druga je stvar da onda neki imaju dodatke na mirovinu, poput invalida, dijaspore, HDZ-ovaca... - rekao je Lesar. U Ministarstvu gospodarstva smatraju da se problem može riješiti samo novim zapošljavanjem i za sada ne razmišljaju o rezanju bilo koje kategorije povlaštenih mirovina.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 25sat 01.03.2010.

    Da, baš će se saborski zastupnici, menađeri i ostala banda odreći toga ! Prije će sirotoj raji ukiniti i onih 2000 kuna !

  • vilhelm 01.03.2010.

    Po povlaštenima mirovinama po plačama saborskih zastupnika po neisplačenim plačama radnicima itd vi mi recite kakva je to Država.Ja mislim država nepravde i siromaštva za radnike i seljake.

  • džag 01.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare