To je to što me zanima!

Siniša Hajdaš Dončić i Martina Dalić primili doktorske diplome

Bivša ministrica financija i aktualni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture na Sveučilištu u Splitu primili su svoje doktorske diplome, zajedno s još 97 kolega
Vidi originalni članak

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i bivša ministrica financija Martina Dalić u petak su, zajedno s još 97 doktora znanosti, primili svoje diplome na splitskom Sveučilištu. 

Ministar Hajdaš Dončić je doktorirao na temi "Turistički klaster kao model endogenog lokalnog razvoja" te je kazao kako je rad pripremao tri godine. Bivša ministrica Dalić obranila je rad na temu "Veličina i struktura javnih rashoda i njihov utjecaj na kretanje ekonomskih aktivnosti". Također je rekla kako joj je nedostajalo vremena da se posveti doktoratu dok je bila ministrica.

Za promociju doktora znanosti studenti su trebali izdvojiti 1000 kuna u koje su im uračunate diplome i domjenak, što je nekima bilo previše. 

Dalić je kazala kako treba biti svjestan da iza procesa stjecanja znanja stoje određeni troškovi. 

Hajdaš Dončić ima suprotno mišljenje. 

- Smatram da bi školstvo i zdravstvo zapravo trebalo biti besplatno. I doktorati i znanstveni magisteriji bi trebali biti puno, puno jeftiniji i dostupniji svim građanima - rekao je ministar. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Halo Bing, kako brat 17.03.2013.

    Ha, pa kaj ni i Ingrid studirala u Splitu, pravo ak se ne varam? A jedan od predmeta bil je Engleski,

  • vox populi 16.03.2013.

    Za turistički klaster dobio doktorat,hahahahaha! je li to onaj što nosi ženino prezime,hahahahaha.

  • WOMANIZER 15.03.2013.

    "Turistički klaster kao model endogenog lokalnog razvoja"- ajme koji stručni naziv, šta je to?.........."Veličina i struktura javnih rashoda i njihov utjecaj na kretanje ekonomskih aktivnosti".- moram priznati zanimljiv rad s obzirom koju je dužnost obnašala, a nije se proslavila!

Komentiraj...
Vidi sve komentare