To je to što me zanima!

Sinj: Djevojčica (3) umrla od meningokokne sepse?

Djevojčica je par dana bila prehlađena. U noći na petak joj se pogoršalo. Do dolska liječnika curica je umrla. Sumnjaju na meningokoknu sepsu...
Vidi originalni članak

Djevojčica iz Glavica kraj Sinja imala je samo tri i pol godine. Prije nekoliko se dana prehladila. Imala je povišenu temperaturu. Roditelji su je odveli u bolnicu, a liječnici prepisali terapiju. Na zadnjem je pregledu bila u četvrtak. U noći na petak njezini su majka i otac primjetili da se djevojčici naglo pogoršalo. Odmah su pozvali Hitnu. Djevojčica do njihovog dolaska više nije pokazivala znakove života. Liječnici su je pokušali reanimirati, no bezuspješno. Sumnjaju da je djevojčica preminula zbog meningokokne sepse, piše Slobodna Dalmacija. Njezino tijelo prevezno je na patologiju u KBC Split na obdukciju. Higijensko-epidemiološka služba pregledala je 19 ljudi koji su bili u kontaktu sa djevojčicom. Prije mjesec dana kod jednog je dijeteta u Sinju zabilježena meningokokna sepsa, ali reagiralo se na vrijeme i dijete su uspjeli izliječiti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • slama 21.02.2009.

    tu nitko nemože pomoći...

  • johntaylor 20.02.2009.

    Tu nazalost nema spasa i jedino da se na vrijem uzeo bris na Pneumoko iz nosa se mozda moglo nesto sprijeciti. To su rijetki slucajevi ali nazalost postoje i medicina tesko sta moze napraviti na vrijeme. Roditelji nemojte sebe kriviti, sve ste napravili, to je sudbina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare