To je to što me zanima!

'Sinu sam slučajno prebacila 350.000 kn. Nije mi uopće rekao. Skoro sve je potrošio'

Bizaran slučaj u Velikoj Britaniji gdje je majka kojoj prijeti gubljenje krova nad glavom digla kredit od 350 tisuća kuna i greškom ga poslala sinu, a on joj je to prešutio. Dobio je 16 mjeseci uvjetno
Vidi originalni članak

Očajna majka K. M. iz Darlingtona u Velikoj Britaniji pojadala se kolumnistici Guardiana i financijskoj stručnjakinji Anne Tims, koju je sin praktički strpao na ulicu.

- Nemam se više kome obratiti jer ću izgubiti krov nad glavom. Na partnerov račun trebao je sjesti kredit od 40 tisuća funti (oko 350 tisuća kuna) koji smo digli prošle godine putem programa banke Nationwide. Nakon što sam ih stalno zvala, uvjeravali su me da je novac uplaćen, no zbog zaštite podataka nisu mi htjeli reći kome - prepričava majka Guardianu svoju tragediju.

STARA PREVARA Bjelovarčanka poslala 5 tisuća eura ''vojniku'' iz Afganistana pa shvatila da je prevarena

Priča je i postala tragična kad je nakon pet tjedana poštom došao pisani izvod gdje se ispostavilo da je 350 tisuća kuna kredita otišlo na račun njenog sina. 

Slučajno poslala novac sinu na račun, on šutio i skoro sve potrošio

- Nisam mogla ući ni u svoju online aplikaciju, pa me tek izvod koji je došao šokirao. Sin je cijelo vrijeme tvrdio da mu nikakav novac nije došao, skrivao ga je od mene makar je znao koliko sam bila očajna - opisala je jadna majka.

- Ne razumijem kako banka dodatno ne provjerava transakcije kad se u nalog upiše jedno ime a drukčiji vlasnik računa - tužna je majka koja dodaje da je i jamac stana u kojem joj sin živi, i da ako on prestane plaćati stanarinu, da će ona snositi sankcije.

PRONAĐEN VLASNIK U Gospiću našle veliku svotu novca i odnijele ga na policiju: 'Nisu ni nagradu htjele uzeti'

- Od 2019. većina banaka kod obrade plaćanja ima sustav provjere platitelja baš iz razloga da ljudi shvate grešku, ali Nationwide to ne prakticira ako klijent osobno nije došao u banku - odgovorila joj je Anne Tims, navodeći i da joj banka ima pravo vratiti novac tek u slučaju da se radilo o pokušaju prijevare. 

OGLASIO SE HNB Prešutna prekoračenja: Nema masovnog otkazivanja i ne prijeti nam dužnička kriza

S obzirom da je ona sinu normalno prebacila novac dobiven kreditom ali bez da je bila svjesna, banke se u takvim slučajevima maksimalno žele ograditi od slučaja.

Njena i sinova banka krivile jedna drugu

Guardianova financijska stručnjakinja na kraju je otkrila u čemu je bio problem - sinova banka zametnula je zahtjev Nationwidea da se preostalih nepotrošenih 92 tisuće kuna vrate na račun majke, zbog čega je na kraju taj novac primila tek četiri mjeseca nakon incidenta.

BOLNE KAMATE Država uvela prešutne minuse, banke godinama 'deru' klijente, a HNB se tek sad probudio

Sin je na kraju priznao krivnju te je dobio 16 mjeseci uvjetne kazne.

- Izgubila sam sve, uključujući i svog sina - zaključila je nesretna majka iz Durhama.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Usora1 03.09.2021.

    napisem da je prica suplja k'o svicarski sir... i dobijem zuti. to mu dodje kao da sam ja uvrijedio pisca gornji redaka a u biti prica vrijedja zdravu pamet...

  • još jemput 02.09.2021.

    Meni se to ne može dogoditi nemam te novce 😂😂😂

  • 02.09.2021.

    Zašto ovo nije + sadržaj? Zaslužuje da ga čitaju samo oni koji plate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare