To je to što me zanima!

Sirija: Moskva odbacuje kritike zapada, najavila je 'nove ideje'

"Optužbe su neukusne, nije vrijeme za protuoptužbe, moramo intenzivirati naše političke napore", upozorio je prije sastanka ruski veleposlanik u UN-u Vitalij Čurkin
Vidi originalni članak

Rusija je u petak u UN-u odbacila kritike Zapada koji je optužuje da je sabotirala pregovore u Ženevi i najavila da će predložiti "nove ideje" na sljedećem međunarodnom susretu o Siriji u Münchenu.

Veleposlanike 15 zemalja članica Vijeća sigurnosti je u petak UN-ov posrednik Staffan de Mistura informirao o odluci obustave neizravnih pregovora između vlade i oporbe do 25. veljače.

Zapadnjaci optužuju Moskvu da je minirala te razgovore intenzivnim zračnim napadima u velikoj ofenzivi na Alep.

"To je neukusno, nije vrijeme za protuoptužbe, moramo intenzivirati naše političke napore", upozorio je prije sastanka ruski veleposlanik u UN-u Vitalij Čurkin.

Nakon konzultacija, Čurkin je potvrdio da Moskva nije namjeravala prekinuti zračne napade, koje je nazvao potpuno legitimnom podrškom snaga režima protiv "terorista".

Također je rekao da će Moskva iznijeti neke nove ideje u Njemačkoj, na sastanku Međunarodne skupine podrške Siriji u veljači. Sjedinjene Države, Rusija i Iran su članice te skupine.

Sastanak će omogućiti da se provjeri spremnost glavnih uključenih zemalja za postizanjem mira u Siriji, rekao je Staffan de Mistura u razgovoru u petak za talijanski dnevni list La Repubblica.

Mistura je rekao da je sirijska oporba za pregovore u Ženevi postavila tri zahtjeva: prekid bombardiranja, bolji humanitarni pristup i oslobađanje zatvorenika, kao preduvjete za sudjelovanje na razgovorima u Ženevi.

"Svi su vidjeli da se nasilje na terenu pogoršava dok mi vodimo razgovore", zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • kesha 06.02.2016.

    Ne odgovara nikome od njih što se Putin umješao i počeo uništavati ISIL. Oni koji su ga stvorili naravno da ga neće uništiti. Sada pokušavaju sve kako bi napravili novi sukob jer ih je on razotkrio. Kako to da dežurni policajci koji ruše sve režime zbog tobožnje demokracije(srušili su sve dobro i moderno uređene države gdje se dobro živjelo i nisu vladali plemenski običaji i radikalni Islam)ne sruše najnazadniji režim u S,Arabiji od koga potiču sva zla,koji financira i vehabije,ISIL,gdje vlada šerijat gdje su kažnjavanja iz srednjeg vijeka. Zašto tu ne pokažu težnju za demokracijom kao što su npr u Libiji.

  • Delija Novoroosija 06.02.2016.

    podrška bratiji Slavenskoj Rusima

  • bubasinter 06.02.2016.

    sirija ce biti srpska!! tajni plan rusije

Komentiraj...
Vidi sve komentare