To je to što me zanima!

Sirijci ubili pet turskih vojnika, pa im Turska uzvratila paljbom

Ranije u ponedjeljak tursko ministarstvo obrane je priopćilo da je pet turskih vojnika ubijeno, a pet ranjeno u intenzivnom granatiranju sjeverne sirijske pokrajine Idlib
Vidi originalni članak

Turske snage gađale su 115 ciljeva sirijske vlade i uništile 101 od njih kao odgovor na napad sirijskih snaga na sjeverozapadu zemlje u kojem je ubijeno pet turskih vojnika, priopćilo je u ponedjeljak tursko ministarstvo obrane.

Ministarstvo je navelo da će turske snage nastaviti odgovarati na napade na svoje vojnike, koji imaju promatračke položaje na sjeverozapadu Sirije. 

- Dosad je 115 ciljeva (sirijskog) režima gađano i 101 režimski element je neutraliziran po prvotnim informacijama iz različitih izvora - stoji u priopćenju.

Utvrđeno je da su uništena tri tenka i dva minobacačka položaja, a pogođen je i jedan helikopter.

Ranije u ponedjeljak tursko ministarstvo obrane je priopćilo da je pet turskih vojnika ubijeno, a pet ranjeno u intenzivnom granatiranju sjeverne sirijske pokrajine Idlib. Turske snage tamo su raspoređene u svrhu zaustavljanja sirijske ofenzivu na zadnje pobunjeničko uporište u zemlji.

Turski dužnosnici poručili su ruskom izaslanstvu, koje boravi u posjetu Ankari, da napadi na turske promatračke položaje na sjeverozapadu Sirije moraju odmah prestati te da neće ostati bez odgovora.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • papajaoo7 11.02.2020.

    Po kojem su to međunarodnom zakonu Turci u Siriji? Gazi Turske teroriste!

  • K_vragu_sve 11.02.2020.

    A sto to Turci promatraju u tudjoj zemlji? Pitanje se, naravno, odnosi i na Ruse.

Komentiraj...
Vidi sve komentare