To je to što me zanima!

Široki Brijeg: U navijačkim neredima ubili mladića (24)

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ozlijeđeno je 16 policajaca, a jednom se bore za život. Teško je ranjeno i šest navijača. Utakmica između Sarajeva i Širokog Brijega je otkazana...
Vidi originalni članak

U Širokom Brijegu su u nedjelju poslijepodne izbili navijački neredi gdje se trebala igrati nogometna utakmica sa Sarajevom. Prema posljednjim informacijama bilo je i pucnjave. Policija je potvrdila kako je navijač Sarajeva Vedran Puljić (24) umro u Hitnoj pomoći. Glasnogovornik MUP-a županije Zapadnohercegovačke  Damir Čutura odbacio je neslužbene informacije da je mladić upucan te dodao da je umro od udarca oštrim kamenom u glavu. Netko iz mase pucao je na navijače. Prema jednoj varijanti bili su to policajci, a po drugoj civili koji su oteli oružje policiji. Neredi su započeli nakon što je jedan 59-godišnji Širokobriježanin dobio metak u nogu. Ozlijeđeno je 15 navijača, od kojih je šest kritično, a dvoje ima prostrijelne rane. Teško je ozlijeđeno i 16 policajaca, a jednom se bore za život. Svjedoci javljaju kako je zapaljen policijski auto, a na ulici su razbijeni izlozi. Pripadnici navijačke skupine 'Horde zla' uništili su nekoliko auta.
- Tukli su se svime što su dohvatili, bacali su kamenje, boce, rušili klupske prostorije stadiona na Pecari - rekao nam je sportski novinar Marko Knezović opisujući žestinu pohoda huligana iz Sarajeva. Navodno je noževima ranjeno i dvoje nedužnih ljudi u obližnjim kućama u koje su upadali huligani iz Sarajeva. Policija je privela više od 20 navijača Širokog Brijega i osam Sarajlija. Pripadnici specijalne policije morali su stići iz Mostara gdje su osiguravali utakmicu Zrinjskog i Veleža. Kako bi spriječili nerede 500 navijača, koji su iz Sarajeva stigli s četiri busa i nekoliko kombija, specijalci su koristili suzavac i vodene topove. Navijači Sarajeva su pod jakom policijskom pratnjom i praćeni napadima navijača Širokog Brijega napustili grad. Utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva je otkazana. Dnevni avaz piše da su se na kraju neredi preselili u Mostar gdje su navijači Sarajeva izazvali incidente u naselju Tekija.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • LAGUNAKM 09.10.2009.

    tasmanac - kad ovako nešto pročitam što si ti napisao - dođe mi da vrištim od jada i da se zbljujem majke mi - pa kako možete tako srati i lagati ,pa Bog će vas kazniti ; pa ja sam čistokrvni Hrvat pokoljenjima i tu živim u Hrvatskoj kao i moji preci i bio na ratištu od 91-95 i branio dole vašu hercegovinu a samo zato jer ste se vi razbježali po svijetu a i samo nekolicina vas je branila Hrvatsku - pa kako vas nije sramota tako nešto pričati i sami sebe lagati - kako vas srce ne boli kad govorite da ste vi koji živite u hercegovini i po svijetu veći Hrvati od nas koji smo tu već pokoljenjima -ma zante šta , sad ste ga stvarno pretjerali do kraja -ostavite više nas Hrvate koji smo tu već pokoljenjima na miru i krojite si sudbinu tamo gdje živite i gdje ste rođeni i otkud su vam djed i baka !!!!!!!!!!!! Ova sramota što ste ubili čovjeka je vaša sramota i ne petljajte Hrvatsku u to jer Hrvati ni Hrvatska s time nema veze !!!!!!!!!!!!!!!!

  • devilll 07.10.2009.

    gdje god da se utakmica odigrava....isto, od sporta ni S ...samo divljaci uživaju

  • Čegevara 05.10.2009.

    Etnofest sa tobom zaista nema smisla polemizirati jer ti stvarno nista ne znas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare