To je to što me zanima!

Sisačka gradonačelnica oplela je po Hrvatskim vodama: 'Njihova sporost uzrokovala je poplave'

Privremeni savski nasip u Galdovu, na području bivše ORE, popustio je skroz te je područje koje koristi Udruga za terapijski jahanje u potpunosti pod vodom
Vidi originalni članak

Situacija u Sisku je pod kontrolom, osim problema s puknućem privremenog nasipa u Galdovu kojeg Hrvatske vode saniraju već dvije godine. Zbog toga je voda poplavila područje koje koristi Udruga Kas, komentirala je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček puknuće nasipa u gradu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Zatražili smo pomoć vojske, koja bi trebala danas doći te probati učvrstiti ovo područje. Nažalost, pri povišenju vodostaja Save tu se uvijek plavi, a nasip Hrvatske vode još grade. Sutra očekujemo da će u Sisak stići val Kupe, kojeg ćemo spremni dočekati. Cijeli dan smo na terenu kako bismo sve osigurali - rekla je Ikić Baniček i dodala da imaju problema i u Odri. 

- Hrvatske ceste grade most te su zatrpali kanale koji su dobro funkcionirali. Zbog toga bi moglo i tamo doći do problema - dodala je Ikić Baniček. 

IZ MINUTE U MINUTU U Sisku puknuo privremeni nasip, u Gračacu se voda povukla. Za vikend kraj kiši?

Zamjenik sisačke gradonačelnice Marko Krička je rekao kako će životinje iz Udruge Kas biti zbrinute u gradskim ustanovama. 

- Konje i ostale životinje će zbrinuti Grad Sisak. Nasip treba biti završen 30. lipnja ove godine, ali evidentno to neće biti tako. Moraju se znati prioriteti - rekao je Krička. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, privremeni savski nasip u Galdovu, na području bivše ORE, popustio je skroz te je područje koje koristi Udruga za terapijski jahanje u potpunosti pod vodom.

VIDEO Andrej Plenković u Karlovcu o poplavama: Odite na Google. Pogledajte što se zbiva u Italiji

- Sve nam je uništeno. Voda nam je ušla u sve prostorije. Sve nam je uništeno. Trenutno radimo na premještaju pet terapijskih konja u obližnja sela. Situacija je jako teška. U centru je bilo pet konja i jedan poni. - rekla nam je Alenka Berendika, predsjednica Udruge za terapijsko jahanje KAS u Sisku.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Aurora2 18.05.2023.

    Tko to kaže ,tko to laže ,oporba brisanje neistomišljenika slaže ,već četvrti komentar brisanje mi stiglo i živac diglo ,  vjerujem da je  brisaćima naređenje stglo jer se oporbi nešto u želutcu diglo , bit će da vam  istina u komentarima smeta pa ste si dali pravo veta

  • Goranović 18.05.2023.

    Kako su vam pomogli u potresu, tsko će i u poplavi! Znači, plivaj i šuti! I glasaj za ADZ zločinačku org.!

  • zvolen 18.05.2023.

    Drugarica Kristina mi je vrlo Hot!

Komentiraj...
Vidi sve komentare