To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja ispalila dva projektila srednjeg dometa

Pretpostavlja se da su projektili klase Rodong, a lansirani su s područja sjeverno od Pjongjanga. Rakete su letjele oko 650 kilometara dok nisu pale u more
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja lansirala je u srijedu rano ujutro dvije balističke rakete srednjeg dometa prema istočnoj obali Japana koje su završile u moru. 

Pretpostavlja se da su projektili klase Rodong, a lansirani su s područja sjeverno od Pjongjanga. Rakete su letjele oko 650 kilometara dok nisu pale u more. 

Japanski dužnosnik je izjavio kako ovo lansiranje sjevernokorejskih projektila neće utjecati na pregovore o sjevernokorejskom nuklearnom i raketnom programu između Tokija i Pjongjanga koji su planirani za kraj ovog mjeseca.

Inače, Sjeverna Koreja je u poslijednja dva mjeseca lansirala niz projektila kratkog dometa, što se tumači kao odgovor na redovite vojne vježbe Južne Koreje i Sjedinjenih Država.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • alfabetagama 26.03.2014.

    Glavno da se ima za naoružanje a narod me nema kaj jesti.

  • stari mudrac 26.03.2014.

    ispada da su sjevernokorejski znanstvenici napravili raketu a da nisu znali krajnji domet, pa im je eto, pala u more. krivo. znali su do kud će letiti i lansirali su ju na to područje jer nije u pomorskim rutama. pa nisu ovo četrdesete godine prošlog stoljeća kad je bačena prva atomska bomba a da niti konstruktori nisu znali kak bu jako pukla.

  • 26.03.2014.

    Zivio ponosni narod Sjeverne Koreje !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare