To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja: Naše rakete mogu pogoditi ciljeve u SAD-u

Otvorena prijetnja Sjeverne Koreje stigla je sveka nekoliko dana nakon što je Južna Koreja objavila da je sa SAD-om dogovorila proširenje svog raketnog programa
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja objavila je da ima rakete koje mogu ispaliti čak do američkog kopna i to nekoliko dana nakon što je Južna Koreja objavila da se dogovorila sa SAD-om o proširenju svog raketnog programa, javlja CNN

Domet sjevernokorejskih raketa na uključuje samo američke baze smještene u Koreji nego i područje Japana, Guama i SAD-a. 

Naime, Južna Koreja u nedjelju je objavila dogovor s SAD-om kojim je dopušteno Seulu da proširi domet svojih balističkih raketa do sjevernog poluotoka Sjeverne Koreje. Tako je raspon proširen s dosadašnjih 300 kilometara na 800 kilometara.  

– Cilj ovog raketnog pakta proizašao je iz oružane provokacije Sjeverne Koreje. Ako nas misle provocirati, spremni smo onesposobiti njihove nuklearne i raketne programe odmah u početku – rekao je južnokorejski savjetnik za nacionalnu sigurnost Chun Yung-woo.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • user_190458 09.10.2012.

    Amerika ima dug16. 000 milijardi dolara pa boli njih ona stvar za sve tako i za dug koji nikad nikome neće vratiti a ako će ih tko pitati za dug dobit će po glavi.Koliko je to kuna?Jel netko to može izračunati?

  • LebronPetrovic 09.10.2012.

    Kaj bu vam Dudek pomogel raketlina lanserati !

  • kozaribok 09.10.2012.

    A nas predsjednik Kim Jong je jaci na ruku od Baracka Obame

Komentiraj...
Vidi sve komentare