To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja odgovorila na suspenziju sporazuma: Kod granice rasporedili vojnike

Južna Koreja odlučila je suspendirati dio vojnog sporazuma koji je potpisala s Pjongjangom 2018., nakon što se Sjeverna Koreja oglušila na upozorenja SAD-a i njihovih saveznika te lansirala špijunski satelit
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja rasporedila je vojnike i teško naoružanje na stražarska mjesta pored granice s Južnom Korejom nakon suspenzije vojnog sporazuma između zemalja, objavila je novinska agencija Yonhap u ponedjeljak.

Citirajući južnokorejske vojne dužnosnike, agencija Yonhap je izvijestila kako je primijećeno da sjevernokorejski vojnici vraćaju teško naoružanje na granicu Demilitarizirane zone (DMZ) i uspostavljaju stražarske postaje koje su dvije zemlje srušile nakon sporazuma o deeskalaciji.

OGLUŠILI SE NA UPOZORENJA Kim Jong Un gledao lansiranje svog špijunskog satelita, bijes u Južnoj Koreji, ukidaju dio pakta

Sjeverna Koreja upozorila je u ponedjeljak da će nastaviti ostvarivati svoja suverena prava, uključujući lansiranje satelita, dok njezine snage navodno obnavljaju neka srušena stražarska mjesta na granici s Južnom Korejom.   

Sjeverna Koreja objavila je u utorak da je uspješno poslala svoj prvi špijunski satelit u orbitu i obećala da će ih još lansirati u bliskoj budućnosti

Njezino ministarstvo vanjskih poslova tvrdi da je lansiranje potaknuto potrebom praćenja SAD-a i njegovih saveznika, objavila je državna agencija KCNA.

'PRONAĐITE SKLONIŠTE' Panika u Japanu: Vlasti izdale upozorenje građanima zbog lansiranja satelita Sj. Koreje

- To je legalno i samo je način ostvarivanja prava na samoobranu i to je odgovor na precizno praćenje vojnih akcija SAD-a i njegovih pratitelja- navodi KCNA u izvješću.

Južna Koreja odlučila je suspendirati dio vojnog sporazuma koji je potpisala s Pjongjangom 2018., nakon što se Sjeverna Koreja oglušila na upozorenja SAD-a i njihovih saveznika te lansirala špijunski satelit.

Južna Koreja procjenjuje da je Sjever imao oko 160 stražarskih postaja duž DMZ-a, a Jug 60. Svaka strana ih je srušila po 11 nakon vojnog sporazuma potpisanog 2018.

TOKIO: TO JE ŠPIJUNSKI SATELIT Sjeverna Koreja najavila da će lansirati satelit, Japan i Južna Koreja brinu: 'Spremni smo...'

Yonhap je izvijestio da su teško naoružani sjevernokorejski vojnici primijećeni kako obnavljaju oštećena stražarska mjesta na nekoliko lokacija od petka, navodeći fotografije s kamera u DMZ-u.

Sjedinjene Države sazvale su za ponedjeljak neplanirani sastanak Vijeća sigurnosti UN-a kako bi se raspravljalo o sjevernokorejskom lansiranju satelita.

Devet članova Vijeća sigurnosti 22. studenog priključilo se SAD-u osuđujući u izjavi sjevernokorejsko lansiranje satelita zbog korištenja tehnologije balističkih projektila, nazivajući ga kršenjem više rezolucija Vijeća sigurnosti.

'SMEĆA NEMA PUNO PA JE TEŠKO' VIDEO U Japanu su organizirali Svjetsko prvenstvo u skupljanju smeća! Evo kako je to izgledalo

Ministarstvo vanjskih poslova Sjeverne Koreje priopćilo je kako izjava samo pokazuje koliko je Vijeće sigurnosti postalo disfunkcionalno, a neke države članice slijepo slijede SAD u objavama besmislenih izjava.

Dvije stalne članice s pravom veta, Kina i Rusija, odbile su pridružiti se bilo kakvim novim sankcijama Vijeća sigurnosti protiv Pjongjanga unatoč njegovom kontinuiranom testiranju sve moćnijih balističkih projektila.

Nisu se pridružili najnovijoj izjavi danoj prošlog tjedna. ​

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare