To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja pucala preko granice, Južnokorejci uzvratili

Južna Koreja odmah je najavila kako će odgovoriti ako Sjeverna Koreja prijeđe granicu. Pucali su nakon što su granate pale u njihove teritorijalne vode
Vidi originalni članak

Sjeverna i Južna Koreja izmijenile su vatru preko mora na sjevernoj spornoj granici, piše BBC. Sjeverna Koreja najavila je kako će u ponedjeljak ujutro održati vojne vježbe na sedam mjesta, a Južna je odmah upozorila kako će odgovoriti ako njihovo ponašanje prijeđe granicu.

Nakon što su granate pale u njihove teritorijalne vode, južni susjedi su odgovorili. U jednom trenutku obje strane su pucale u more.

Mjesto na kojem se dogodio incident je i 'rak rana' Korejama. UN je povukao granicu nakon Korejskog rata, ali Sjeverna Koreja nikad je nije prihvatila. Krajem 2010. godine, četvero Južnokorejaca ubijeno je na graničnom otoku, dvoje civila i dvoje vojnika. Tvrdili su kako odgovaraju na vojne vježbe. Početkom 2010. godine potonuo je južnokorejski ratni brod s 46 ljudi. Seul tvrdi da je Pjongjang torpedirao brod, ali Sjeverna Koreja ne želi priznati krivicu.

Sjeverna Koreja nije ispalila rakete preko mora od 2009. godine.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • SWEET CHILD 31.03.2014.

    jbt ovaj veća dalabu nego što je itko mogao pretpostaviti...

  • MichaelMonako 31.03.2014.

    Jedna slična budala pokrenula je drugi svjetski rat pa se ne bih ismijavao s ozbiljnim stvarima pogotovo što su Sjeverno Korejci totalno zakuđeni a vođa im ograničen pun mržnje prema susjedima i kapitalizmu.Greška:(zaluđeni).

  • propala komunjara 31.03.2014.

    Hebote ovaj gori nego Tito

Komentiraj...
Vidi sve komentare