To je to što me zanima!

Sjeverna Koreja priprema se za lansiranje rakete-satelita

Užurbane pripreme snimio je privatni satelit. Dužnosnici Sjeverne Koreje tvrde kako je riječ o satelitu čijim će lansiranjem obilježiti 100. godišnjicu rođenje Kim Il-Sunga
Vidi originalni članak

Amerikanci su objavili satelitske snimke iz Sjeverne Koreje. Na njima se vidi da su počeli s pripremama za lansiranje rakete dugog domet unatoč međunarodnim kritikama i osudama, piše Guardian. Sliku je napravio privatni satelit u srijedu iznad mjesta Tongchang-ri odakle Sjeverna Koreja namjerava između 12. i 16. travnja lansirati raketu. 

Analitičar Johns Hopkins, koji predaje na američko-korejskom institutu, kaže kako se na snimkama jasno vide kamioni i cisterne s gorivo ispred dvije velike zgrade gdje trenutno skladište pogonsko gorivo za raketu. Vidljivo je i da su radovi u tijeku, no sama raketa se ne vidi. 

- Ne samo da se vidi pripremanja za lansiranje, nego ovo sve ukazuje da će Sjeverna Koreja uistinu to učiniti u periodu za kada je najavljeno lansiranje - tvrdi analitičar. 

Dužnosnici Sjeverne Koreje kažu kako će nastaviti sa 'znanstvenim lansiranjem' satelita kojim će na taj način obilježiti 100. godišnjicu rođenja oca nacije Kim Il-Sunga.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ljutika 30.03.2012.

    treba im dostaviti zemljopisne koordinate Banskih dvora

  • bb301 30.03.2012.

    Bog je dao čovjeku moć znanje, da se na kraju sam uništi.pitanje samo vremena?

  • snoopy90 30.03.2012.

    zapad i amerika samo sire propagandu kako se zivi u sjevernoj koreji,nitko ne zna kako je tamo,jedino se oni bore protiv amerike i kolonizacije,sta amere briga kako je u sjevernoj koreji i njima hoce dat svoju demokraciju

Komentiraj...
Vidi sve komentare