To je to što me zanima!

Škabrnjani položili vijence i poklonili su se žrtvama rata

Škabrnjani su obranili svoju zemlju i nisu dozvolili da se zatre hrvatsko ime. Oni koji su počinili zločine moraju stati pred lice pravde, rekao je predsjednik Ivo Josipović
Vidi originalni članak

Škabrnjani su u četvrtak položili vijence na spomen-obilježju poginulima u Domovinskom ratu. Prije 19 godina u Škabrnju su upali četnici. Mjesto su spalili te masakrirali 87 civila i vojnika. Ratni zapovjednik Škabrnjskog bataljuna Marko Miljanić rekao je kako je ovdje Kninski korpus na čelu s Ratkom Mladićem počeo svoj krvavi pir pod zvijezdom petokrakom, koju danas neki nazivaju lijepom. Prozvao je institucije jer nitko osim Zorane Banić nije kažnjen za zločine u Škabrnji. Državnom vrhu poručio je kako ne trebaju dolaziti ako ne žele da se otkrije istina. 

- Škabrnjani su obranili svoju zemlju i nisu dozvolili da se zatre hrvatsko ime. Oni koji su počinili zločine moraju stati pred lice ljudske i božje pravde - rekao je predsjednik Ivo Josipović. Premijerka Jadranka Kosor rekla je Škabrnjanima kako im iz Vukovara donosi mir i dostojanstvo. Podsjetila je da od Ovčare do Škabrnje ima 143 masovne grobnice te obećala učiniti sve kako bi se kaznili zločinci.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Hercegovkica 19.11.2010.

    Muslimanska logika je ovakva, Hrvatska ih je naoružavala, i onda je Tuđman odjednom poludio i okrenuo ploču i odlučio ratovati i protiv onih koje je naoružao - imo je jelde viška oružja pa si je to mogao dozvoliti! A što se Bošnjaka tiče, mene samo zanima kako su se ono oni zvali 40ih godina?!

  • Harun32 18.11.2010.

    Hrabro srce mislim da ti je se sve pomijesalo u glavi. Zatvorio bih polemiku s tobom jer vidim da nigdje ne vodi. Pozz

  • hrabro srce_1 18.11.2010.

    nemoj samo gledat sitiuaciju lokalno iz maglaja, gledaj to malo globalnije. rad je nekoliko godina prije tog i takvog maglaja počeo negdje drugdje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare