To je to što me zanima!

Skandal: Inspektori spavaju s dilericama i uništavaju dokaze

Rezultati istrage Tiberius iz 2002. procurili su u javnost. Otkriveno je da je 80 policajaca Scotland Yarda primalo mito. Zauzvrat su sabotirali službene istrage
Vidi originalni članak

Slavni Scotland Yard našao se u središtu korupcijskog skandala nakon što je je časopis Independent objavio rezultate unutarnje istrage Metropolitana.

Izvještaj iz 2002., nastao je tijekom operacije Tiberius. On otkriva da je više od 80 policajca blisko surađivalo s kriminalcima.

Pomagali su kriminalcima u zataškavanju dokaza, zastrašivanju svjedoka te otkrivali podatke o planiranim operacijama.

Zauzvrat su primali novac, a sve je rezultiralo velikim brojem propalih istraga.

Seksualna afera s dilericom

Jedan od osumnjičenih policajaca dobio je od dilera 15.000 funti za uništavanje ključnih dokaza. Drugog se pak tereti da je imao seksualnu aferu s dilericom. 

Neki od osumnjičenih policajca su čak bili suvlasnici kuća i trkaćih konja koje su posjedovali kriminalci.

Nekolicina optužena 

Čak 42 osumnjičena policajca u to je vrijeme redovno bilo na dužnosti, dok ih je 19 bilo u mirovini. Samo nekolicina je na kraju optužena za kazneno djelo.

Iz Metropolitana tvrde da su se okolnosti otad promjenile. Međutim, jedan od umirovljenih zapovjednika, koji je želio ostati anoniman, poručuje da je korupcija i dalje duboko ukorijenjena u Scotland Yardu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • tomy1511 12.01.2014.

    A što mislite da je naša policija bolja? Koliko je bolja to vidite iz stanja u državi.

  • _l_ 12.01.2014.

    dajte slike dilerica da vidimo je to spavanje bilo "ugodno s korisnim"

  • zvonimir kotarac 12.01.2014.

    Svijet je pun besmislica i smicalica, vidi se u djelovanju SY. I zato nije korisno znati što će biti, već je korisno što neće biti. "Spavanjanje" s lijepim dilericama je dokaz više, ne dokaz manje o našim i njihovim inspektorima - profesionalcima. Zašto kupovati ljubav kada se ona može besplatno dobiti. Mito? Ni govora, oni to ne rade! Emanuel K

Komentiraj...
Vidi sve komentare