To je to što me zanima!

Skandal: Policajci godinama krali identitet preminule djece

Odred londonske policije je tijekom 30 godina ukrao identitete oko 80 preminule djece te su na njihova imena radili lažne putovnice. Pregledavali su baze podataka
Vidi originalni članak

Bivši direktor britanskog javnog tužiteljstva, Lord Macdonald, zatražio je istragu o policajcima na tajnim zadacima nakon što je Guardian otkrio kako su krali identitete mrtve djece. Osim toga, policajci su bili i u seksualnim odnosima s pripadnicima antikapitalističkog pokreta i pokreta za zaštitu okoliša. 

Macdonald je istaknuo kako je londonska policija potpuno izgubila "moralni kompas" te da bi to moglo dovesti do pada povjerenja u javnosti. Dodao je da je istraga potrebna kako bi se osiguralo da se takve taktike više ne koriste. Odred londonske policije je tijekom 30 godina ukrao identitete oko 80 preminule djece te su na njihova imena radili lažne putovnice. Policajci su desetljećima pregledavali britanske baze podataka rođenih i umrlih kako bi pronašli "dobre kandidate" za krađu identiteta. Neki od njih su i 10 godina koristili lažni identitet.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Kardinal 04.02.2013.

    … a nama ta britanska aristokratska bagra i dan danas čita litanije o poštenju.

  • iggy1009 04.02.2013.

    i onda kazu i mrtvi glasaju... sve je moguce kad vidis :)

  • Zmar116 04.02.2013.

    Ljudsko smeče.....Ovo obićno smeče se da barem preraditi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare