To je to što me zanima!

Skandal s konjskim mesom se širi: I Nestle povlači proizvode

Nestle, jedna od vodećih svjetskih prehrambenih tvrtki, uklonila je jela od govedine s polica u Italiji i Španjolskoj nakon što su ispitivanja otkrila tragove konjetine
Vidi originalni članak

Nestle, jedna od vodećih svjetskih prehrambenih tvrtki, uklonila je jela od govedine s polica u Italiji i Španjolskoj nakon što su ispitivanja otkrila tragove konjskog DNK. Povukli su nekoliko vrsta pašteta, raviole i tortelline od govedine, a povući će i lasagne isporučene u Francusku, piše BBC. 

Švicarska tvrtka tako je zaustavila isporuku proizvoda koji sadrže meso njemačkog dobavljača. Nestle je posljednji u nizu velikih proizvođača koji su u svojim proizvodima pronašli tragove konjetine. 

Glasnogovornik tvrtke rekao je da su razine DNK konjetine bile vrlo niske, ali iznad jedan posto. Inače, još prošli tjedan iz tvrtke su tvrdili da njihovi proizvodi ne sadrže konjetinu, ali sada su potvrdili problem s dobavljačem iz Njemačke, H.J. Schypke.  

- Ne postoje sigurnosni problemi s hranom, ali proizvodi ne ispunjavaju visoke standarde koje potrošači očekuju od nas - poručili su iz tvrtke.

Inače, skandal s konjetinom dosad je pogodio najmanje 12 europskih zemalja. 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • tmakar 19.02.2013.

    hećime...prvo čitaj šta piše pa komentiraj. Nestle nije poznat samo po čokoladama,ima jako puno brendova i artikala(ovi navedeni se ne prodaju kod nas)http://www.nestle.hr/

  • little John 19.02.2013.

    Stara konjetina koristi se pri izradi salama i svi oni koji se razumiju u kobasice, znaju da ne mogu biti dobre od mlade "sirovine"

  • zof 19.02.2013.

    Bio jedan tvorničar paštete od zeca. Na samrti je pozvao sinove i rekao: " Sinovi moji ja sam se obogatio na pašteti od zeca, ali sam u paštetu dodavao i malo konjskog mesa, zbog veće zarade." " A u kom omjeru?" "U omjeru 1:1. Jedan zec, jedan konj."

Komentiraj...
Vidi sve komentare