To je to što me zanima!

Skandal u bolnici: Šest od 10 kirurga dobilo otkaze

Kirurzi su zaprijetili otkazima ako se ne raspiše natječaj za novog v.d. ravnatelja bolnice. Nakon što je raspisan, nisu im dali da povuku otkaze
Vidi originalni članak

Davorin Diklić, v. d. ravnatelj Opće bolnice u Bjelovaru, u srijedu ujutro oko 7 sati nam je umjesto predaje službe nama šestorici kirurga, kazao da smo dobili otkaz i da slobodno možemo izaći iz bolnice. Kako ga nismo poslušali, pozvao je zaštitare da nas izbace iz liječničke sobe i zabrane bilo kakav kontakt s pacijentima i ostalim osobljem - kazao nam je jedan od kirurga koji je želio ostati anoniman. Pozvao je zatim liječnike Alli Allochu i Nevena Mesara, dvojicu kirurga koji nisu dobili otkaz da s njim pođu u vizitu, ali su oni to odbili.
Kirurzi su prošle godine tražili da se Diklić, koji je istovremeno bio šef kirurgije i v. d. ravnatelj Opće bolnice razriješi s mjesta prvog čovjeka kirurgije. Nakon što je razriješen te dužnosti, kirurzi su tražili da se raspiše natječaj za ravnatelja bolnice jer tu funkciju Diklić obnaša preko dvije godine. Napisali su pismo Upravi u kojem navode, da ukoliko se ne raspiše natječaj za ravnatelja svi 1. rujna daju otkaz.
- Nakon što je raspisan natječaj naš uvjetno dani otkaz je prestao važiti. Stoga smo svi u utorak došli u Upravu kako bi povukli otkaze, ali nikome, osim dvojici kolega to nije omogućeno. Potom smo na čelu s v.d. šefom kirurgije Koščakom isti dan faksirali povlačenje odluke - kazao nam je naš izvor dodajući da je Diklić u srijedu otkazao sve operacije pa i onu pacijentice koja boluje od karcinoma dojke. Diklić je odbio komentirati cjelokupnu situaciju, dok je Miroslav Čačija, aktualni Bjelovarsko-bilogorski župan, i ujedno predsjednik Upravnog vijeća bolnice kazao kako će nam se javiti tijekom dana jer je na sastanku.
Usmeni otkaz dobili su Darko Koščak, Ante Nekić, Željko Štivić, Zrinka Sudar Magaš, Branko Fila i Mladen Kovačić.



'ZA BUNTOVNIKE NEMA MJESTA U BOLNICI'

Ravnatelj Davorin Diklić rekao je za Jutarnji list kako je samo želio osigurati red u bolnici. Pošto je znao za najavu otkaza raspisao je natječaj za nove kirurge da bi osigurao rad kirurgije. Dodao je kako za buntovnike nema mjesta u bolnici te da su o svom potezu trebali razmišljati prije nego što su dobili otkaz.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • BERISLAE 01.09.2010.

    tužni šokac dosadio si svima više s vladom,saborom i hdz.Nema komentara u kojem ti ne pišeš samo o tome,de sjaši!

  • stec 01.09.2010.

    doktori i kirurzi su uz suce največi šljam koji bi samo plave kuverte-smeče od \"ljudi\"

  • sonijakodimi 01.09.2010.

    Diklič je sigurno HDZ-ovac pa mu nitko ništ nemože osim dragog nam boga

Komentiraj...
Vidi sve komentare