To je to što me zanima!

Skandal u Francuskoj: 'Silovao me ministar kada mi je bilo 20'

Tužitelj u francuskom Saint-Malu potvrdio je da je optužnica "koja se tiče silovanja" bila podnijeta 2008. godine, ali da je odbačena. Odnosila se na navodni čin iz 1997. godine
Vidi originalni članak

Pascale Mitterrand, unuka bivšeg francuskog predsjednika Françoisa Mitterranda autorica je optužaba iz 2008. godine protiv Nicolasa Hulota, aktualnog francuskog ministra ekologije.

List Parisien tek je nedavno prvi pisao o ovome, a Mitterrandova unuka je potvrdila da je upravo ona prije 10 godina podnijela tužbu. Njezin odvjetnik pak, Michel Dufranc, naglasio je da je njezino ime u javnost procurilo bez njezine privole te da "ni ona ni njezina obitelj ne žele ni na koji način biti pod lupom javnosti".

Prema francuskom zakonu, budući da je prijava podignuta 10 godina nakon navodnog zločina, nastupila je zastara te policija nije pokretala istragu.

Ministar je optužbe opovrgnuo, a u njegovu obranu su stali predsjednik Macron i cijela francuska vlada. 

Sama Pascale Mitterrand kazala je da je s prijavom oklijevala nakon što je godinama o tom razmišljala te da joj cilj nije bio da izađe na sud nego da razmisli o onom što je učinio.

Njezin otac pak, francuski socijalist Gilbert Mitterrand kazao je kako se njegova kćer nakon događaja jako promijenila, dala otkaz na poslu te da je krenula putovati kako bi pobjegla od svega.

U vrijeme navodnog silovanja imala je 20 godina, a ministar Hulot tada je imao 42.

Njezin djed François Mitterrand bio je francuskim predsjednikom od 1981. do 1995. godine.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • ljubica ljubičica_1 12.02.2018.

    Što nisi prijavi odmah?Vjerujem da sve lažu koje sa zakašnjenjem do više godina prijavljuju.

  • Dalibor0704 11.02.2018.

    Tako se stiče popularnost.

  • 11.02.2018.

    I nas je sve HDZ pa nikom ništa !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare