To je to što me zanima!

Skloništa za zlostavljane žene i djecu žive samo od milostinje

Udruge za zaštitu zlostavljanih ne znaju koliko će novca dobiti za skloništa za zlostavljane žene i djecu, a neke županije oglušile su se pa ne daju ni kune
Vidi originalni članak

Karlovačkoj udruzi Korak Ministarstvo obitelji u jednom je trenutku odbilo plaćanje TV-pristojbe za televizor koji u skloništu gledaju majke i djeca koji su se ondje sklonili zbog obiteljskog nasilja, a slavonskobrodskom skloništu bio je isključen telefon jer nisu imali novca da ga plate.

– Tjerate nas da pola milijuna kuna trošimo na hranu u skloništu, a određen je i iznos za prijevoz pa novac koji ne potrošimo vraćamo, a sljedeće godine imamo manjak – navela je manjkavost financiranja skloništa Neva Tolle iz Autonomne ženske kuće Zagreb, na saborskom Odboru za ravnopravnost spolova na kojem se raspravljalo o nacrtu prijedloga zakona o financiranju ženskih skloništa.

Zakon je nužan, jednoglasni su iz svih skloništa i savjetovališta. Državni tajnik Stjepan Adanić pak smatra da postojeći zakoni dovoljno reguliraju financiranje.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MladenkaMartinović 30.06.2011.

    kako je moguće, da muž izbaci bolesnu ženu,iz automobila oko 24,30 na pustoj i mračnoj cesti,i k tome operirana prije 20 dana od raka maternice i jajnika, a u vrijeme kada čeka da zaraste operacija i sada utorak 5.7. 2011ima konstantnu terapiju kemo i ostala zračenja,i ode mirno utonuti u svoj san.Pored svih ostalih zlostavljanja koje vrši nad njom,ovo je sitnica.Sada je osuđuje da je gledala finale B.B.napominjem da imaju jednogodišnje dijete curicu.A napominjem da je na rubu sloma i da nema snage da se suprostavi takovom nasilniku. Ovo pismo vapajem piše njena majka i tražim pomoć nemoćna sam i ja jer sam samohrana.

  • ljubitededa 08.06.2011.

    Moj suprug bi isto mogao biti pijanica nitko i ništa tući maltretirati obitelj zakockati plaću. E narode onda bi imene žalili i shvatili da mi je potrebna pomoć ali ovako nikog nije briga tko mene hrani i na čijem sam ja teretu. 15 godina ne radim tu itamo na određeno par mjeseci pa onda opet depresija iz koje me samo moj dragi mužić zna izliječiti. Misli da za mnoge nesuglasice u porodici je kriva naša država (VLADA)

  • deny_os 07.06.2011.

    Na večini foruma ljudi opravdano kritiziraju muške zlostavljače, ali nigdje nema kritika ženskih zlostavljača. Ima ih isto koliko i muškaraca, ali večinom ne koriste šake nego psihičko zlostavljanje koje se ne vidi. Mega slavonka je pravi primjer podle žene koja bi sredila muža u snu ili otrovom u hranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare