To je to što me zanima!

Skočili u more i spasili od utapanja mladića (17)

Liječnica iz BiH i pacijenti iz Slovenije u Rovinju su vidjeli dječaka kojem je u vodi stalo srce i nije disao. Držao ga je prijatelj. Ostao je bez snage
Vidi originalni članak

Upomoć! Upomoć! Guši se!, čuli smo u daljini. Pet pacijenata i ja skinuli smo se i skočili u more. Oko 20 metara od obale utapao se dječak, rekla je dr. Jasminka Mujkanović (32) iz BIH. U prošli petak bila je na Međunarodnim sportskim igrama na kojim sudjeluju ljudi kojima su transplantirani organi. Oko 18 sati njih 70-ak pristali su brodom u Rovinj. Imali su predavanja o važnosti davanja organa. Čim su izašli čuli su viku u daljini. Dječaku (17) iz Kutine, koji je bio na maturalcu, u vodi je stalo srce i nije disao. Držao ga je prijatelj. Nije imao snage pomoći mu. Strašno ga je bilo strah.
- Nismo ga mogli oživljavati u vodi. Jedva smo ga izvukli. Izudarali smo se na stijene. Bilo je stravično - kaže hrabra predsjednica Donorske mreže BIH i kirurginja. Dječak je pokazao znakove života nakon što su ga 10 minuta oživljavali. Hitna ga je odvezla u bonicu u Pulu. Stabilno je. Od sreće su svi zaplakali.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nebojsacolic 24.09.2008.

    Humanost nema granice a ni ime niti naciju. Bravooooo milion puta i o ovakvim i slicnim stvarima stvarima vise pisite!

Komentiraj...
Vidi sve komentare