To je to što me zanima!

Škola se raspada: Pao dio stropa, prozore drže čavli

Strop u školi Ljudevita Gaja staroj 48 godina se srećom srušio tijekom noći kad je bila prazna. Trošne prozore zakucali su čavlima da ne padnu
Vidi originalni članak

U osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Osijeku tijekom protekle noći urušilo se 15 kvadrata stropa u hodniku škole. Radi se o tzv. štukaturi kojom je bio presvučen strop od trske u cijeloj zgradi, a koja je stara 48 godina.
- Srećom je strop pao tijekom noći pa nitko od djece nije ozlijeđen. Prostor smo ogradili da djeca ne mogu doći u njega, a sada namjeravamo osigurati i ostale hodnike jer i oni na stropu imaju isti materijal. Sa trošnom zgradom borimo se već godinama jer obnavljamo učionice jednu po jednu, mijenjamo štukature rigipsom i sve strujne instalacije. Prozori su također dotrajali, većina je i zakucana čavlima da se ne bi srušili. Na žalost, sredstva su nam ograničena - rekla je očajna ravnateljica škole Aleksandra Krampač-Grljušić koja je u pomoć pozvala i osječkog gradonačelnika kako bi se pronašla sredstva za sanaciju stropa.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • drug Tito_1 24.09.2009.

    bitno da pare idu u Bih

  • Fichomir 24.09.2009.

    Od trske?? Pa čudo što je izdržalo i toliko... Pitam se zašto te škole traju tako kratko, kada škole u centru Zagreba znaju biti stare i po 130. godina a da je sve u granicama reda (jedino što je sve staro, ali ništa ne otpada)...

  • 25sat 24.09.2009.

    Osim što je odgovornost ministarstva da financira popravke, koliko znam , svaka škola ima i domara. Šta oni rade? Šetaju kožicu cijelu godinu i onda konstatiraju kako se raspalo ovo, pa ono itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare