To je to što me zanima!

Škorić: Zaposlili ste Srbina umjesto hrvatskog branitelja

HDZ-ovac Petar Škorić izrazio je nezadovoljstvo na sjednici Gradskog vijeća što su zaposlenici Grada Splita pripadnici nacionalne manjine Srba. Traži poništenje
Vidi originalni članak

HDZ-ovac Petar Škorić izrazio je nezadovoljstvo na sjednici Gradskog vijeća što su zaposlenici Grada Splita pripadnici nacionalne manjine Srba.

- Znate li koliko u Splitu ima Srba? Nije bitno znate li, ali kada se to pitanje spominje u aktima Splita, onda je to važno. Jedan od izabranih kandidata, izvjesni Momčilo, zaposlen je u prometnom redarstvu, a objašnjeno je da je imao prednost po Zakonu o nacionalnim manjinama. Neki razvojačeni branitelji nisu zaposleni i tražimo da se to poništi - rekao je gradonačelniku Ivi Baldasaru.

- Niti znam koliko ima pripadnika neke nacionalne manjine niti me to zanima, oni su svi za mene građani Splita. Sve je u skladu sa zakonom - odgovorio je Baldasar. 

Pročelnica Vesna Alač objasnila je da su od osam redara njih četiri prednost ostvarila kao hrvatski branitelji, a jedan kao pripadnik nacionalne manjine, javlja Večernji.

Idi na 24sata

Komentari 337

  • šteta 22.04.2015.

    svaki čovejk ima pravo na rad ,a pogotovo nacionalne manjine,a kako ima zakon da velike tvrtke moraju imati invalida vjerotno trebaju i branitelja

  • Dracubecca 19.04.2015.

    tko je ova sirovina?

  • Artusartus 18.04.2015.

    Lakše je Amerima puš..., nego ih oponašati. Bilo koji američanski političar (čak i priučeni) koji bi se negativno izrazio o Japancima bi bio politički mrtav. N.B.: Japanaca ima u USA procentualno koliko i Srba u RH, bili su u ratu i činili su stvari na koje ne smiju biti ponosni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare