To je to što me zanima!

Kaos na pučini: Jak vjetar je "razbacao" trajekt Marko Polo

Brod je na liniji iz Ancone prema Splitu uletio u oluju. Valovi su bacali trajekt, a auti, putnici i stvari letjeli su plovilom. Petero ozlijeđenih prevezli su u bolnicu
Vidi originalni članak

Ljudi su letjeli u kabinama, a automobili u garažama. Bilo je strašno, rekao je putnik koji se u noći na četvrtak našao na trajektu “Marko Polo”.

Brod Jadrolinije koji je iz Ancone putovao u Split oko tri sata u noći uhvatilo je jako jugo. Petero ozlijeđenih prevezli su u bolnicu u Split. Nakon što su primili infuziju, sve su pustili kućama.

- Bilo je užasno. Mislim da sam preživio samo uz Božju pomoć - rekao je Fabio koji je s grupom Talijana putovao u Međugorje. Dalmacija News piše da je brod uplovio u oluju jer se kapetan navodno oglušio na upozorenja s talijanske strane da zbog vjetra odustane od isplovljavanja iz luke. A kapetan je u “Dnevniku 3” rekao kako je imao dopuštenje da isplovi.

- Lučke vlasti u Anconi tražile su da ne isplovimo, no ipak jesmo - rekao je jedan od Talijana s broda koji su pošli Međugorju.

Na brodu je oštećeno i 70-ak automobila.

- Šteta se još ne zna, ali čini se da će biti velika - rekao je Igor Brboleža iz Jadrolinije.

Ante Mrvica, koordinator u Jadroliniji, potvrdio je da su vozila oštećena, no nije rekao koliko ih je stradalo. Isti trajekt nasukao se u listopadu 2009. kraj otočića Sita zbog pogreške posade.




Idi na 24sata

Komentari 87

  • Cyrrus 02.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • libeluli 02.11.2012.

    kako mi sve prepisujemo od amera, tako sad imamo ladislava, uskoro ćemo imati i moniku jer je clintonica bila tu, a zaboravljamo osnovno, šta je kapetanija rekla...moze li se isploviti ili ne... sad treba odluciti o sudbini kapetana i steti koja je nastala ako je isplovio unatoc upozorenjima... danas se svatko igra s ljudskim zivotima...

  • Malleus Maleficarum 02.11.2012.

    Čitam na CNN-u da je uragan Sandy potopio repliku broda "Bounty" (Izgrađenu za snimanje filma "Pobuna na brodu Bounty" s Marlonom Brandom u glavnoj ulozi), najveći dio posade je spašen, nestalo je dvoje članova posade. I ovdje se je radilo o krivoj procjeni i vjerojatno o pritisku vlasnika, jer je uragan bio danima unaprijed najavljivan. Kad se radi o putničkom brodu kao što je "Marko Polo", a poznato je da su oluje na Jadranu posljednjih godina zbog promjene klimatskih prilika puno žešće nego prije, odgovornost kapetana zbog odluke o isplovljavanju unatoč upozorenjima, je neupitna. Da je došlo do većeg pomicanja neučvršćenog tereta, nebi ih niti Bog spasio. Neka ovaj slučaj bude pouka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare