To je to što me zanima!

'Skrb za branitelje ne smije biti pisanje recepata za Praxiten'

Zoran Milanović u Bjelovaru je istaknuo da braniteljima jamče fer, transparentan i pošten odnos. Kotromanović je rekao kako registar branitelja treba bit transparentan
Vidi originalni članak

Neće biti revizije branitelja, ali ćemo objaviti registar branitelja s ratnim putom, koji će biti sveto pismo. Ako nije bio branitelj neće moći imati prava koja njima pripadaju, poruka je čelnika Kukuriku koalicije koja je u srijedu u bjelovarskoj Školsko–sportskoj dvorani pred nekoliko stotina građana, iznijela svoje namjere vezane uz braniteljsku populaciju u svom Planu 21. 

Čelnik SDP-a, Zoran Milanović, je kazao kako u svakom žitu ima kukolja pa tako i među pravim i istinskim braniteljima i onih koji nisu nikada navukli čizme na noge, a imaju časničke činove. Pojasnivši kako je Država poticala određene kategorije ljudi da nešto uzmu i oni su to napravili. 

- Svjesni smo da nepravda boli više nego prazan džep, ali nećemo tražeći pravdu stvarati nove nepravde jer je prošlo puno vremena – poručio je Milanović. 

Dr. Mirando Mrsić i saborski zastupnik Ante Kotromanović govorili su o planu koji se sastoji od šest točaka. Prema njemu će se uvesti novi model skrbi za branitelje, kojim bi se trebala smanjiti smrtnost branitelja. 

- Zdravstvena skrb branitelja se ne smije svesti na pisanje recepata za Praxitene. Osnovat ćemo i centar za sveobuhvatnu zdravstvenu skrb branitelja i ratnih veterana - zaključio je Mrsić.

Prema nekim podacima dnevno u zemlji umire između dva i četiri branitelja među kojima su brojni oni koji sami dignu ruku na sebe. Stoga će se osnovati Centri za sveobuhvatnu zdravstvenu skrb branitelja i ratnih veterana kako bi se bolesti otkrile u začetku. Treba poticati zapošljavanje branitelja kojih je danas na burzi više od 25.000. Te nadograditi sustav stambenog zbrinjavanja branitelja, makar se dosadašnji model pokazao učinkovit ali i s određenim nedostacima koji će se mijenjati. 

- Zaustavit ćemo manipulaciju, poticat ćemo zapošljavanje i nadograditi sustav stambenog zbrinjavanja branitelja. Uvest ćemo odličje 'Heroj Domovinskog rata' i inicirati muzej Domovinskog rata  - kazao je Kotromanović.

Milanović je kazao kako su brojne optužnice koje stižu iz Srbije političko pitanje, te da su one predmet razgovora sa susjedima, jer zakonom se ništa neće riješiti. 

- Treba sjesti za stol s Beogradom i otvoreno reći, da ćemo mi u Hrvatskoj procesuirati ratne zločince ako ih ima. Isto to oni trebaju učiniti na svojoj strani – pojasnio je predsjednik SDP-a. 

Plan 21 politiku za branitelje pogledajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 94

  • NikolinaRicko 07.10.2011.

    bravo! i treba to malo prorijediti,puno ih ima koji su pokupili mirovine a ratišta nije vidio!dok normalan čovjek nemre nikada prikupiti papire jer nikada nije dovoljno bolestan da ode u mirovinu i još tu mizeriju koju daju ovi doma sjede ili loču po gostionicama a ništa im nije!!!

  • kastelanac 06.10.2011.

    Ne kontan vise nista! Sta je vise sa tim Braniteljima??Uvik neka zbrka i galama! bilo bi dobro kad bi se objavili ti ratni putevi,jer sve je Evidentirano! Sta se tice ovih Branitelja sta se tuze da su prosli sva Ratista a nisu nigdi upisani ja bi ovako:Dva Svjedoka,prvi Zapovjednik Satnije ili Voda, drugi PD od Satnije i obracun Place od pristupanja postrojbi i problem rijesen(hvala Bogu nije puno takvih) A ovo drugo stvarno Rigorozno i pod svaku cjenu po zalaganju u Ratu nagradit,ali samo jedanput i Tocka ,Amen ,gotovo! A ne svako malo neki novi zakoni ovo ono,pa Gospodo Politicari vi ste krivi za ovakvo stanje jer ste sami Razmazili ove puste Branitelje!! Da se Razumimo,sam san pristupija obrani Domovine kad je tribalo. Kao prvo nisan u penziji a moga san,nisan trazija stan a moga san,nisan se obogaatija ni kra tude a moga san!!! A onda se daju Braniteljima neke Povlastice ka uvoz Auta,ni to neiskoristeno jer neman para za kupit auto a onda nam se ukine to pravo(Süper)daje te nam Dionice po zaslugi u Ratu opet se Bogate neki sta nisu Zasluzili to. Mislin samo ili Pravilno sve ili nikako!!! Pa nemoze se Zdravom Coviku od prosjecne 28 Godine ispacivat Mirovina od 5,000 Kn.To je 32 Godine na Grbaci svima i kosta nas 1,920,000 Kn puta svi Penzioneri da i ne racunan! Normalnije bi bilo onome ko se razduzija ispaltit Pristojnu otpremninu da moze nesto pocet. A onda ove stvarne Invalide, i bolesne Branitelje pod Skrb Drzave,jer sa stvarnim Brojem nebi imali nikaakvih Problema a i Gradani se nebi vise bunili I Problem rijesen zauvjek!!

  • stipe 1 06.10.2011.

    posteni pisci komentara mislite da ce nam eventualno biti bolje ako druge partije dodju na vlast nazalost tako je gospdin milanovic nije sposoban za to samo iz pozadine pjeva a tako svi ostali samo svadja i omalovazavanje ( svaku vece u dnevniku se vidi) a premalo toga se radi za radnika i seljaka proizvodjaca hrane kad covjek ima uslove za zivot i zaradu onda je miran i ne protestira na ulici ocito da nesto ne stima kos svih partija u hr samo prazna obecanja i nista novo .

Komentiraj...
Vidi sve komentare