To je to što me zanima!

Skrivio smrt majke dvoje djece i ravnatelj je bolnice

Pakrac: Liječnik Ivan Marijanović koji je jedan od odgovornih za smrt majke dvoje djece Zorice Banić i dalje nesmetano obavlja svoju dužnost
Vidi originalni članak

Zorica Banić prije šest godina umrla je radi liječničkog nemara u pakračkoj bolnici. Žučni mjehur otklonjen je na temelju starih nalaza, a umrla je u strašnim bolovima jer joj je žuč istjecala u utrobu zbog oštrog kamenca, koji je probio stijenku glavnog žučovoda. Liječnici to nisu dijagnosticirali, piše jedan dnevni list.
Županijski sud u Sisku ove je godine potvrdio presudu suda u Kutini prema kojoj je bolnica Pakrac dužna obitelji - suprugu, kćeri, sinu i majci - isplatiti odštetu od milijun kuna te još 387 tisuća kuna kamata zbog duševnih boli. No, liječnik Ivan Marijanović koji je jedan od najodgovornijih za smrt Zorice Banić i dalje nesmetano obavlja dužnost ravnatelja te bolnice. U bolnici kažu da su pokrenuli postupak Marijanovićevog razrješenja no on izbjegava uručivanje odluke Vijeća bolnice pa se razrješenje ne može provesti. Odšteta od 1,027.575 kuna je jedna od najvećih koju je morala isplatiti jedna hrvatska bolnica zbog liječničke pogreške.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • diki 03.05.2008.

    Ma mora da je HDZ-ovac!

  • rikošet 03.05.2008.

    laž. mene su zbog prekršaja od 500 kn , gospoda u plavom probudila u 07,00 te me sprovela do prekršajnog suda da podignem rješenje, kada sam zaprimio rješenje jednostavno su otišli.

  • barkley 03.05.2008.

    Ako je stvarno krivac neka plati iz vlastitog novčanika jer to neće vjerovatno ni osjetiti a bolnici u Pakracu neka pomogne država

Komentiraj...
Vidi sve komentare