To je to što me zanima!

Skupili 1,2 milijarde kuna od donacija pa trošili na luksuz

Četiri organizacije koje je osnovao James Reynolds Senior prikupljale su novac od donora za oboljele od raka, a na luksuz su ga trošili voditelji udruga i njihove obitelji
Vidi originalni članak

Savezno trgovinsko povjerenstvo (FTC) i državni odvjetnici iz svih 50 zemalja SAD-a prijavili su četiri humanitarne organizacije za prevaru i pronevjeru 'tešku' 187 milijuna dolara (1,2 milijarde kuna). 

Ako se organizacijama Cancer Fund of America, Cancer Support Services, Children’s Cancer Fund of America i the Breast Cancer Society dokaže krivnja to će biti najveća humanitarna prevara u SAD-u, piše Time

Čelnike navodnih humanitarnih organizacija i njihove obitelji sumnjiči se da su novac prikupljali od donora kojima su lagali da će ga uložiti u plaćanje lijekova i bolničkih troškova oboljelih, a zatim ga trošili na luksuz. Osnivač sve četiri organizacije je James Reynolds Senior, koji je sve organizirao uz pomoć svoje bivše supruge i sina.

U tužbi protiv njih se navodi da su 'iskoristili organizacije da bi u njima zaposlili članove svoje obitelji i prijatelje te trošili donacije na automobile, putovanja, luksuzna kružna putovanja, troškove studija, članarinu u teretanama, skijanje, ulaznice za predstave i sportske događaje te članarine u klubovima za upoznavanje'.

Navodi se i kako je manje od tri posto doniranog novca između 2008. i 2012. uloženo u pomoć oboljelima od raka.

Dvije organizacije Children’s Cancer Fund of America i Breast Cancer Society uspjeli su se nagoditi izvan suda, a suđenje preostalim organizacijama i Reynoldsu se nastavlja.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • milky 21.05.2015.

    evo zasto ja nikad novac ne dajem u takve organizacije vec osobno urucim, isto kao za pomoc africi, milijarde odu a oni i dalje gladni i Zedni zalosno

  • malo srce 20.05.2015.

    Ako njihova dica i od takvih budu jednom ovako teško bolesna,sitit će se onda kakvo su zlo radili

  • varešak 20.05.2015.

    Ne vjerujem tim udrugama koje sabiru novce za liječenje bolesnih.jer još nhigdje nisamcuo ni pročitao da su nekome položili račun.

Komentiraj...
Vidi sve komentare