To je to što me zanima!

Skupina preprodavala oružje u Njemačkoj i drugim zemljama

Tužiteljstvo sumnja da su dvojica okrivljenika od kraja 2016. do 18. lipnja 2018., na području Slavonskog Broda, Vinkovaca i drugih mjesta u Hrvatskoj te u Njemačkoj, okupili petoricu
Vidi originalni članak

Uskok je, nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 16 ljudi koje tereti da su se udružili u zločinačku organizaciju koja je nabavljala oružje i krijumčarila ga u Njemačku i druge zemlje Europske unije radi prodaje unaprijed dogovorenim kupcima.

Tužiteljstvo sumnja da su prva dvojica okrivljenika od kraja 2016. do 18. lipnja 2018., na području Slavonskog Broda, Vinkovaca i drugih mjesta u Hrvatskoj te u Njemačkoj, okupili i u zajedničko djelovanje povezali petoricu okrivljenika te "više za sad nepoznatih osoba radi kontinuirane nabave, krijumčarenja i daljnje prodaje većih količina različitih vrsta vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari kupcima u Hrvatskoj i inozemstvu".

Kako bi ostvarili svoj plan organizirali su nabavu većih količina različitih vrsta oružja kojeg su osobno nabavljali te su za nabavu oružja angažirali i treće i četvrto okrivljenog.

- Potom je prvookrivljeni, radi daljnje prodaje oružja u inozemstvu, s peto i šesto okrivljenim dogovorio kontinuiranu nabavu oružja koje je preuzimao šesto okrivljeni i krijumčario ga u Njemačku i druge zemlje Europske unije radi prodaje unaprijed dogovorenim kupcima, navodi Uskok.

Dodaju da je trećeokrivljeni, prema dogovoru s navodnim vrhom krijumčarske piramide, dogovorio kontinuiranu nabavu oružja koje je potom sedmookrivljeni preuzimao i krijumčario u Njemačku radi prodaje unaprijed dogovorenim kupcima.

- Ostali okrivljenici su pripadnicima zločinačkog udruženja prodavali oružje, navodi Uskok koji je za petoricu okrivljenih zatražio produljenje istražnog zatvora.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • najiram 10 13.03.2019.

    I ONDA JE 18 OKRIVLJENI SVE OTKUCAO pa su svi završili u bajbuku sada 18 okrivljeni traži sigurni kutak u bijelom svietu...jer prijatelji če ga potražiti zašto je kucao...a niko mu nije rekao da odkuca ...

  • mudodokolenko 13.03.2019.

    dobra nika firma iz dana u dan sve više i više zaposlenika

Komentiraj...
Vidi sve komentare