To je to što me zanima!

Skupljanje potpisa: Glas se smije dati jednom kandidatu

Potencijalni kandidati za predsjedničke izbore od utorka do 6. prosinca prikupljat će potpise za svoju kandidaturu, a trebaju ih skupiti ukupno 10.000. Izbori su 28.12.
Vidi originalni članak

Potencijalni kandidati za predsjedničke izbore od utorka do 6. prosinca prikupljat će potpise za svoju kandidaturu, a trebaju ih skupiti ukupno 10.000.

Prebrojat će ih Državno izborno povjerenstvo i brojeve objaviti 8. prosinca, a kampanja počinje dan kasnije i traje do 26. prosinca. 

Izbore će nadgledati DIP, a u prvim danima kandidature potpise će preuzimati u Visokoj ulici u Zagrebu, a zadnja tri dana u zgradi  Sabora.  

- Postupak će biti uobičajen kao i svih ovih dosadašnjih, prethodnih predsjedničkih izbora. To znači da ćemo mi na našoj web stranici www.izbori.hr objaviti vremena i dane kada se to zaprima, svaki dan do 6. prosinca, kazao je za HRT-ov Dnevnik Branko Hrvatin, predsjednik DIP-a. Dodao je da svaki građanin svoj glas može dati samo jednom kandidatu te da moraju otvoriti poseban račun za financiranje kampanje, odnosno donacije i to najkasnije do dana kada se predaje kandidatura DIP-u. Donacije se skupljaju do kraja kampanje u ponoć. 

- Obrtnici su fizičke osobe i mogu donirati najviše 30 tisuća kuna. Donira li se više, to je prekršaj i ti se novci moraju vratiti, dok volonterski rad ne predstavlja donaciju, kazao je Hrvatin. 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • DoonkyKong 24.11.2014.

    Pogodite kome će glas dati Glas Koncila?

  • mili999 24.11.2014.

    Moj glas za Kolindu! Dosta više neutralne politike, želimo zaštitu Hrvatske i njenog ugleda u svijetu!

  • deda62 24.11.2014.

    ja sam za da se Hrvatska prestane crveniti

Komentiraj...
Vidi sve komentare