To je to što me zanima!

Slavica: Iako ovo može grubo zazvučati, mirno sam spavao

Tako bi bilo i da je presuda bila drugačija. Jer znam da nisam kriv. Jer sam imao sve materijalne dokaze koji to potvrđuju, rekao je oslobođeni Dražen Slavica
Vidi originalni članak

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju Dražen Slavica je rekao kako se nakon nepravomoćne oslobađajuće presude nema čemu posebno veseliti niti slaviti. 

- Kako se osjećam? Još sam na dvije noge, unatoč svemu što sam u ovih šest godina prošao. Ali, vjerujte, iako sam svjestan da moje riječi mogu sada nekome grubo zazvučati, mirno sam spavao, a tako bi bilo i da je presuda bila drugačija. Jer znam da nisam kriv. Jer sam imao sve materijalne dokaze koji to potvrđuju, a zbog kojih sam se nadao i žarko priželjkivao ovakav ishod - rekao je Slavica i dodao kako je na nogama ostao zahvaljujući podršci obitelji. 

Svjestan je gubitka obitelji stradalih vatrogasaca s kojima uopće nije smio kontaktirati, a ne zna kako bi im mogao pomoći. Kada je u pitanju posao i povratak vatrogastvu još, kaže, nema pojma što će.

- Ja iz vatrogastva nisam ni otišao pa da bih sad razmišljao je li oportuno vratiti se. Nisam još u stanju planirati, živim od danas do sutra. Ni prije ove tragedije nisam bio od prevelikih zahtjeva. Ali, vidjet ćemo, ništa sada ne znam - rekao je. 

Podsjetimo, Slavica je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno oslobođen optužbi da je kriv za smrt dvanaestorice vatrogasaca, te teško ranjavanje Frane Lučića tijekom akcije gašenja požara na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007. godine.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • GOLI_OTOK 11.09.2013.

    u ovoj naso banani drzavi samo lopovi i ubojice nisu nikad krivi. da je neki obicni smrtnik na mjestu slavice bio,dobio bi jedno 300 godina robije, e to ti je hr pravosuđe. ovako ce i sanader zavrsit.

  • Hiroo_Onoda 11.09.2013.

    Drago mi je da je oslobođen jer to je jedini pravedan ishod suđenja. Stavljanje na teret što je poslao maloljetnike na požarište je u ovom slučaju besmisleno jer požar nije poštedio nikoga tko se tamo zatekao, a trenutačno pružanje pomoći unesrećenima vjerojatno isto tako nebi promijenilo konačni ishod ove tragedije. Kirurzi zadarske opće bolnice koji su zbrinjavali nastradale također su svjedočili da tako teške ozljede nisu spojive sa preživljavanjem. Kroz tako dugi period suđenja svi smo uvidjeli da se doista nisu razjasnile sve okolnosti, pa i sama rodbina izjavljuje da neće prestati tragati za istinom bez obzira na presudu. Znači i njima je jasno da osuda Slavice nebi zatvorila slučaj i da bi nedužan bio osuđen ( i tada bi se tek moglo govoriti o tome tko mirno spava). Očito bi pravi razlog tolikih smrti rezultirao sa tužbom i najvjerojatnije sa velikim odštetama porodicama. I zato istinu (ako je uopće otkrivena) treba sakriti u gomilu spisa i prebrisati protokom vremena.

  • 11.09.2013.

    Žao mi je što su ti mladići izginuli ,a za Dražena Slavicu mi je drago što je oslobođen jer su toliko zajašili na njega i vjerujem da nije kriv,tribalo je izdržati sve te optužbe neka mu je sa srećom ,Frani želim isto puno zdravlja i strpljenja u lječenju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare