To je to što me zanima!

Slavica ne želi da ga dvoje djece gleda iza rešetaka

Kći šibenskog šefa vatrogasaca vrijeđaju u školi, sin mu boluje od leukemije, a žena mu je nezaposlena. Ne zna otkud će platiti odvjetnika
Vidi originalni članak

Dražen Slavica, koji je osumnjičen da je nenamjerno doveo u opasnost vatrogasce, u pritvoru je od 6. rujna. U prva dva tjedna izgubio je deset kilograma i ne prestaje razmišljati o tragediji na Kornatu u kojem je stradalo 13 vatrogasaca.
Kći Lucija (7) krenula je u prvi razred, a vršnjaci je maltretiraju i vrijeđaju. Sin Dorijan (5) boluje od leukemije, a supruga Ivona je nezaposlena. Slavica je volontirao kao županijski vatrogasni zapovjednik, a plaću je primao kao čelnik JVP Šibenik. Još ne zna otkud će platiti odvjetnika, a ako ga optuže te eventualno osude, ostat će bez posla. Nakon šest mjeseci automatski bi trebao dobiti otkaz. Šibenčani za njega tvrde da je radoholičar, ali da često nastupao bahato što su mu mnogi zamjerali. Ipak, misle kako je Slavica samo žrtveno janje koje je svojom ostavkom zaštitio nadređene.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Mina 28.09.2007.

    I nije istina da tih dvanaestoro vatrogasaca koji su poginuli vise nema. Itekako su tu sa nama jos uvijek. U nasim srcima!

  • Mina 28.09.2007.

    Slavica je bio jedan od odgovornih za ovu tragediju i to je jedina sigurna stvar u ovoj temi. Tko zna sto se sve tamo izpodogadjalo. Tko zna kakvu opremu su imali, s cime su sve raspolagali.... ali tako poslat djecu i decke koji su tek zakoracili u zivot medju kamenje bez prostora za izlaz je sramotno! Ali sramota nije samo na Slavici. Krivaca ima puno vise i smatram da svi do jednoga trebaju odgovarati. Bilo ti namjerno ili slucajno - krivi su! Neka ne rade onda posao koji nisu u stanju obavljati kako se spada.

  • marinapomorac 26.09.2007.

    A za Tesaneru... kakva kazna??\' Pa kako to možete reći i spominjati Boga u istom dahu? Da dijete ima leukemiju kao kaznu za smrt vatrogasaca? Zar ste negdje u Bibliji pročitali da Bog kažnjava? Zašto je Lučić živ, jeste to negdje pročitali ? Da li znate? Zato jer je nosio svu opremu po pravilniku. Opremu koju su i svi ostali imali, ali je nisu obukli! Što sad, zar i za to treba biti kažnjen Slavica? Kad bi netko upro prste u poginule, nastao bi treći svjetski rat, zar ne? Kad bi netko rekao da su krivi jer nisu obukli ono što im je dano za zaštitu?To nitko ne govori jer se poštuje tragedija njihove smrti, isto bi se trebala poštovati tragedija Slavičinog života. Ne želi, čak niti u ludilu to nije pripomenuo da bi se obranio,a mogao bi se u roku sekunde izvući iz zatvora kad bi igrao na tu kartu, da su ušli u žarište neadekvatno odjeveni. A on ostaje u zatvoru. Jer ima svoju čast i brani čast vatrogasaca. Ne želi ih blatiti za svoju slobodu. Kornatska tragedija, a ne ubojstvo. Tragedija

Komentiraj...
Vidi sve komentare