To je to što me zanima!

Slavimo Dan državnosti, državni čelnici u Vukovaru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Državni čelnici su zapalili svijeće za branitelje i na grobu Franje Tuđmana. Vlada je imala svečanu sjednicu. Nije bilo postrojavanje vojske na Trgu
Vidi originalni članak

Hrvatska slavi Dan državnosti. Naime 25. lipnja 1991. godine Hrvatski je sabor donio odluku o pokretanju postupka razdruživanja od drugih republika SFRJ i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Prije odluke da se pokrene postupak razdruživanja u svibnju 1991. je održan referendum. Na njemu je više od 94 posto Hrvata reklo da Hrvatska ne treba ostati u Jugoslaviji.
Središnja proslava Dana državnosti će biti u Vukovaru. Na njoj će biti predsjednik Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor te Luka Bebić, predsjednik Sabora. U Crkvi sv. Marka u Zagrebu su služili misu za poginule branitelje i sve žrtve Domovinskog rata. Čelnici države su nakon toga bili na svečanoj sjednici Vlade. Ove godine nije bilo postrojavanja vojske na Trgu bana Jelačića zbog štednje. Udruge branitelja i državni čelnici su zapalili svijeće i položili vijence kod spomenika Glasa hrvatske žrtve - Zida boli, kod glavnoga križa u Aleji poginulih branitelja kao i na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na Mirogoju. 

SAD HRVATSKOJ ČESTITALE DAN DRŽAVNOSTI
Američka državna tajnica Hillary Clinton u četvrtak je, u ime predsjednika Baracka Obame i američkog naroda, čestitala Hrvatskoj Dan državnosti. 
- SAD i Hrvatska su izgradile trajno prijateljstvo na temelju naših zajedničkih vrijednosti i interesa. Ovom prigodom, slavimo i potvrđujemo veze između naših zemalja - rekla je Clinton.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • TITTO 25.06.2010.

    . ..al se slavi kao \"veseli\" sprovod. ..car je gol. ..

  • nniixx 25.06.2010.

    Svim poštenim građanima Hrvatske SRETAN DAN DRŽAVNOSTI Sad će se opet svi redom sjetiti poginulih , ubijenih , mučenih silovanih civila i Hrvatskih branitelja . Oni siti i punih džepova prosipat će maglu jadnom , gladnom i siromašnom narodu da trebaju biti još gladniji i siromašniji jer je to korak za bolje sutra . Na kraju će se nažderati i napiti i sutra baciti sve nas u zaborav. Jedino me zanima do koje granice ide strpljivost jadnog naroda , koliko još treba da nas gaze i prave budalama da se osvjestimo i svi zajedno kažemo DOSTA .

  • dalmatinac123456 25.06.2010.

    onaj- u potpunosti podpisujem svako slovo svake riječi koju si napisao . Napokon imamo svoju Hrvatsku ! naša je i bit će onakva kakvu sami želimo !

Komentiraj...
Vidi sve komentare