To je to što me zanima!

Slavonci će Slovencima graditi čak 20 kilometara bukobrana

Teške konstrukcije, 70.000 četvornih metara gotovih zidova visokih sedam metara, radnici Werkosa morat će postavljati uz cestu kojom se neće prekidati promet
Vidi originalni članak

Na jakome međunarodnom natječaju osječka tvrtka Werkos dobila je 22 milijuna eura vrijedan posao gradnje bukobrana na 20 kilometara autoceste u Sloveniji. Do kraja sljedeće godine više od 100 radnika iz Hrvatske 480 radnih dana bit će angažirani na gradilištu u Celju.

Sandra Bajtl, direktorica inženjeringa Werkosa, koji je od buke zaštitio Riječane na tamošnjoj obilaznici, kaže da je riječ o logistički i organizacijski vrlo zahtjevnu poslu jer će se teške konstrukcije, a radi se o 70.000 četvornih metara gotovih zidova visokih sedam metara, morati postavljati uz cestu kojom se neće prekidati promet.

- Naši susjedi pokazali su kako se takvi projekti ostvaruju novcem iz EU - kaže Bajtl dodajući da je proizvod koji isporučuju Slovencima certificiran i usklađen sa zahtjevima EU.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 30.10.2014.

    To da niti ne vide niti ne čuju sve te silne turiste, koji psujući skupe vinjete prolaze kroz Sloveniju prema hrvaškom morju.....

  • Jazzo 30.10.2014.

    Vsi smo mi bratje, živeli!

  • fijuman 29.10.2014.

    slavonci svaka vam čast, samo naprijed.

Komentiraj...
Vidi sve komentare